Unit 4 The Magic Bean

advertisement
Unit 4 The Magic Bean
百寶書
單字測驗
1. Rumor
6. collapsed
11. declined
16. miraculous
2. physician
7. journey
12. sticky
17. obedient
3. amid
8. extraordinary
13. remained
18. restoration
4. exiled
9. epidemic
14. brilliant
19. improper
5. exhausted
10. liquid
15. wilderness
20. execution
片語與句型造句
1. The doctor has devoted himself to fighting the epidemic for more than twenty years.
2. Most parents devote all their life to taking care of/looking after their children.
3. Yvonne wants to make her dream come true at all costs.
4. Elsa is using some extreme ways/methods to lose weight. It’s obvious she wants to get thinner at all costs.
5. To Vincent’s excitement, his favorite singer is coming/will come to Taiwan.
6. To everyone’s surprise, the missing boy went/came home himself two days later.
7. It is considered impolite/rude to speak/talk with your mouth full (of food).
8. In the West, it is considered unlucky that people open an umbrella/for people to open an umbrella in the house.
9. The flu goes around when an affected patient sneezes or coughs.
10. The story of the brave tribal chief has gone around in the tribe for many generations.
11. Had Andrea had enough money, she could have bought that dress.
12. Had Diane run faster, she would have caught the bus.
13. The murderer was brought to justice and had to stay in prison for good.
14. The view of the countryside is so beautiful that the retired police officer decides to live there for good.
15. Zack embarked on an interesting report last weekend.
16. Bob embarked on a new career as a mechanic.
17. An elegant dress caught my eye when I was shopping in the department store.
18. The shining decorations on the wall catch the baby’s eye.
19. Only when the earthquake stopped did I crawl out from under the table.
20. Only when Henry ran out of money did he start to look for a job.
21. Vera decided to seek out the person who stole her camera.
22. The inventor has kept making efforts to seek out the solution to the problem.
23. The shirt is made from recycled bottles.
24. Tofu is made from soybeans and is very good for health.
綜合測驗
1. C
2. B 3. A 4. B
5. A 6. D
7. C
8. A 9. A 10. C
課文問答
1. The king summoned Omar because his daughter, the princess, fell ill.
2. He stayed at her side all day and through the night.
3. At first, the king was pleased.
4. The king raged at Omar and exiled him from his kingdom.
5. He lived a life of a tramp, wandering the wilderness.
6. A bird with beautiful feathers eating some beans caught his eye.
7. His energy was restored within minutes.
8. Each of them recovered from the disease.
9. He heard about how Omar had helped his people.
10. He is revered as a saint.
閱讀測驗
1. D
2. A 3. D 4. C
5. B
翻譯
1. Ian devotes all his time and energy to saving stray dogs.
2. He decides to protect these animals at all costs.
3. The rumor that the military aircraft was attacked by aliens went around the country.
4. This forced the government to embark on an investigation into the crash.
5. The new designer’s works catch everyone’s eye in the fashion show.
6. This encourages him to be a fashion designer for good.
7. Had my father paid attention to his health, he would not have been sent to the hospital.
8. It is considered unhealthy that some people exercise right after eating a meal.
9. To my regret, I have to cancel our meeting tomorrow due to the terrible snowstorm.
10. Only when Harriet arrived home did she realize her purse was missing.
11. People in/of Mocha knew that seeking out Omar was their last hope.
12. Omar had them drink the liquid made from this magic bean.
寫作練習
Cultural differences can be seen from many aspects, such as table manners, naming, and clothes.
① Japanese people are taught to make a loud slurping sound while eating noodles, but this behavior
is rude in Western culture.
② Westerners sometimes name their children after an older member among the family, while it is
considered offensive to do so in Eastern culture.
③ Women in the Arab countries should wear a veil to cover their faces except their eyes in a public
area.
Cultural differences can be seen from many aspects, such as table manners, naming, and clothes. To begin with, Japanese
people are encouraged to slurp their noodles and soup while eating, but this
behavior is considered rude in Western culture. In addition, it is acceptable for Westerners to name
their children after an older member among the family, while it is offensive to do so in Eastern
culture. What’s more, women in the Arab countries should wear a veil to cover their faces except their eyes in a public area.
However, women in other countries have the freedom to choose the clothes they wear. Around the world, cultures developed by
different races can be vastly different!
Listening Test
Part 1 1. C 2. D 3. B 4. A 5. A
Part 2 1. C 2. C 3. D 4. C 5. B
Part 3 1. B 2. B 3. D 4. C 5. A
習作
I. Vocabulary and Derivatives
Fill in each blank with the correct word.
deed
1 The firefighter lost his life in order to save a little boy. However, his brave d
d will be
remembered.
extraordinary 2 With e
y courage, the seven-year-old girl never cried when she faced the loss of her
parents.
rumor
3 The r
r that North Korea has declared war on South Korea turned out to be untrue.
declining
4 The birth rate in Taiwan has been d
ning over the past years or so. It stood at 1.5 in 1998,
and it dropped to 1.0 in 2009.
improper
5 It is very i
r for doctors to accept money or gifts from patients.
brilliant
6 It was really a b
t idea to make a hand bag out of your old jeans!
miraculous 7 The magician made a m
s escape after he had been left tied up in a locked tank filled
with water.
sticky
8 The melting ice cream left my fingers wet and s
y.
obedience
9 Since childhood, my parents have always taught me to show respect and
(obey) to my
teachers.
execution 10 The
(execute) of our plan requires good teamwork. It cannot be carried out if we don’t
work hard together.
stuck
11 Heather
(sticky) a piece of chewing gum on Leon’s seat to play a joke on him.
II. Discourse Structure
Fill in each blank with one of the correct sentences below.
A. A man called Franz Georg Kolschitzky, who had lived in Turkey for some time,
thus took away the coffee beans and opened the first coffeehouse in Europe.
B. It is apparent that coffeehouses have played an important social role, and more
and more people cannot live a life without coffee.
C. As time went by, coffeehouses spread to other places outside of Europe.
D. However, the first coffeehouse in history was actually opened in Turkey.
E. Many countries have become well-known for what has been called their
“coffeehouse culture.”
When it comes to the origin of coffeehouses, many people may think of European countries such as Italy.
1
At that time, coffee is a very popular drink in Turkey, and coffeehouses became one of the most popular
spots for gathering. It was not until the 16th century that the culture of coffeehouses spread to many European
countries.
Around 1529, Vienna was attacked by Turkish armies. When the Turkish soldiers left, they left many bags of
coffee beans.
2
Originally, Turkish coffee was served strong and black. Kolschitzky introduced the idea
of adding milk and sugar. The drink, therefore, became more acceptable to Europeans, and the popularity of
coffeehouses in Europe exploded.
3
They have also existed for hundreds of years in Egypt and other
African countries. These days, coffeehouses can be found in just about every country around the world.
4
In Australia, pop music or country music are often played either recorded or live in coffeehouses. In the United
Kingdom, coffeehouses are places where businessmen meet for work or buy some coffee and snacks on their way
to work. Italy, on the other hand, is famous for the “espresso (濃咖啡) bar.”
1. D
2.
A
3. C
4. E
5
5. B
III. Blank-filling
Choose the correct words to fill in the blanks below.
(A) raises
(B) indicates
(C) excessive
(D) relieve
(E) remain
(F) moderate
(G) dependent
(H) pregnant
The main effects of coffee, both positive and negative, come from caffeine, a chemical found in coffee.
Research
1
that one of coffee’s positive effects is making people feel more energetic. With the help of
caffeine, sleepy students, workers, and drivers can
2
awake and carry on their tasks. Additionally,
caffeine can help
3
pain and assist in the body’s recovery from a cold.
Nevertheless, caffeine still has many negative effects on the human body. For instance, people can become
extremely
4
on coffee and drink it too often. For some people, drinking too much coffee might cause
headaches, sickness, and sleeplessness. Caffeine also
5
the heart rate and blood pressure, which may lead
to heart diseases. What’s more,
6
women should not drink coffee, or they might give birth to unhealthy
children.
According to most physicians, people should not drink more than three cups of coffee per day. After all, an
7
8
intake of any food or medicine can do harm to the human body. That’s why it is important to drink coffee in
amounts.
1. B 2. E 3. D 4. G
5. A 6. H 7. C 8. F
IV. Cloze Test
Choose the correct answer to fill in each blank.
Have you ever wondered about the origin of the coffee bean? The coffee bean is said to
1
discovered
centuries ago by a Muslim physician named Omar. At that time, the king
2
Omar to treat his daughter for
a life-threatening disease. However, Omar was
3
after he had saved the princess’s life.
4 , he
wandered the wilderness, living the life of a tramp. One day, he was unable to find any food and
5
under
a tree. As Omar was about to die, he discovered that a bird had begun to look energetic soon after eating some
unknown beans.
6 , he boiled some of these beans to make a thick liquid. To Omar’s surprise, his strength
was quickly restored. The whole thing was
7
an encouraging experience for Omar that he decided to use
these beans as medicine. Later, the people of Mocha thought of Omar again as another epidemic
8
the
city. After they had finally found Omar, he had the city’s inhabitants
9
the liquid made from this magic
bean. Each of them recovered
10
the disease, and Omar was welcomed back to Mocha as a hero.
( B )1 (A) being
(B) have been (C) be
(D) having been
( B )2 (A) executed (B) summoned (C) disturbed (D) posed
( D )3 (A) guided
(B) maintained (C) separated (D) exiled
( B )4 (A) Nevertheless
(B) Afterward
(C) Furthermore
(D) Recently
( D )5 (A) trapped (B) collected
(C) stepped
(D) collapsed
( C )6 (A) Though curious
(B) To be curious
(C) Curious (D) Felt curious
( C )7 (A) too
(B) as
(C) such
(D) so
( B )8 (A) crashed
(B) hit
(C) knocked
(D) fought
( A )9 (A) drink
(B) to drink
(C) drunk
(D) drinking
( D )10 (A) about
(B) with
(C) for
(D) from
V. Making Sentences
A. Rewrite the following sentences by using the given pattern.
If + S1 + had (+ not) + V1-en/been . . . , S2 + would/could/might (+ not) + have +
V2-en/been . . .
→ Had + S1 (+ not) + V1-en/been . . . , S2 + would/could/might (+ not) + have +
V2-en/been . . .
1 If Hank had not grabbed Zoe by the arm, she would have fallen down the stairs.
→ Had Hank not grabbed Zoe by the arm, she would have fallen down the stairs.
2 If Zack had finished his assignment, he would have handed it in on time.
→ Had Zack finished his assignment, he would have handed it in on time.
3 If Jerry had not been stuck in a traffic jam, he might not have missed the train.
→ Had Jerry not been stuck in a traffic jam, he might not have missed the train.
B. Rewrite the following sentences by using the given pattern.
S1 + V1 . . . + only when + S2 + V2 . . .
→ Only when + S2 + V2 . . . + aux. + S1 + V1 . . .
1 The soldiers returned to their own country only when the war came to an end.
→ Only when the war came to an end did the soldiers return to their own country.
2 Johnny realized how much he had disappointed his mother only when he saw her tears.
→ Only when Johnny saw his mother’s tears did he realize how much he had disappointed her.
3 Ann will know how difficult it is to earn a living only when she begins to work.
→ Only when Ann begins to work will she know how difficult it is to earn a living.
VI. Translation
Translate the following Chinese sentences into English.
1 讓大家高興的是,奶奶從癌症中慢慢康復了。
To everyone’s joy, Grandmother gradually recovered from cancer.
2 在讀過這則許多動物被殘忍對待的新聞後,James 就決定致力於保護動物。
After reading the news that many animals are treated cruelly, James decided to devote himself to protecting
animals/animal protection.
3 假若你當時聽從我的建議,你就不會惹上麻煩。
Had you taken my advice then, you wouldn’t have gotten into trouble.
4 這位內科醫師不計一切代價想要挽救病人的生命。
The physician wanted to save the/his patient’s life at all costs.
5 又餓又筋疲力盡,所有的居民被引導到房間休息。
Hungry and exhausted, all the residents are led to the chamber(s) to rest/get some rest.
6 在歡呼和掌聲之中,這位足球員以英雄之姿回到了他的國家。
Amid cheers and applause, the soccer player returned to his country as a hero.
VII. Reading Comprehension
Read the following article and choose the correct answer to each question or statement.
Another Origin of the Magic Bean: An Ethiopian Story
There are many stories about the origin of the coffee bean. One of the best-known comes from Kaffa in
Ethiopia. One day, a goatherd (牧羊人) named Kaldi noticed that his goats were behaving strangely. The goats
were full of energy and stood on their back legs. He soon discovered that they were eating a kind of red bean.
When Kaldi tried some of these red beans, he began to feel energetic. Thus, he brought home some of these beans
and told his wife what had happened. With joy, Kaldi’s wife considered the red bean a gift from Heaven. She told
Kaldi to inform the nearby monks of the discovery.
Excited, Kaldi brought some red beans to the monks and told them about his discovery. At first, the monks
thought the beans were evil and immediately threw them into the fireplace. However, they changed their minds as
soon as they smelled a strong scent from the fireplace. The monks picked the roasted beans from the fire and
boiled them. After drinking the dark liquid made from these beans, they found themselves, surprisingly, full of
energy. From then on, they decided to drink this liquid every day, so that they could keep themselves awake
during their long night prayers. Before long, news about this magic red bean spread all over the kingdom. Even
people in neighboring countries began to make use of this red bean.
Today, coffee has become one of the most popular drinks in the world. “Kaldi’s Coffee” has also become a
common name for coffee shops and coffee-roasting companies. All of these stories about the origin of the coffee
bean may be different from one another. However, all of them describe how the magic drink made from these
beans has brought people energy and pleasure over the centuries.
( D )1 What is the main idea of the article?
(A) There are many stories about the origin of the coffee bean.
(B) Coffee has been the most popular drink in the world ever since it was first discovered.
(C) Ethiopia was the place where people first discovered coffee.
( B
( C
( A
( B
(D) A goatherd accidentally found the magic of coffee beans.
)2 When Kaldi told his wife about the magic bean, she
.
(A) thought that the red bean had evil powers
(B) regarded the red bean as a gift from Heaven
(C) asked Kaldi to feed the red beans to the goats every day
(D) threw the beans into the fireplace immediately
)3 According to the article, the monks
.
(A) felt energetic after smelling the strong scent from the roasted beans
(B) thought for many years that the red beans were evil
(C) thought the dark liquid made from the beans could help them stay awake when praying at night
(D) returned the roasted red beans to Kaldi and spread news about the magic red bean all over the
kingdom
)4 According to the article, which of the following statements is true?
(A) The strong scent from the roasted beans made the monks change their minds about these beans.
(B) Kaldi’s goats acted strangely and then died of excitement after eating some red beans.
(C) Kaldi’s wife decided to make Kaldi drink the liquid made from the red beans every day.
(D) Kaldi told the monks about the red beans because he saw them falling asleep during their long night
prayers.
)5 Which of the following statements about coffee is NOT true?
(A) Drinking coffee can make people feel energetic.
(B) There is only one story about the origin of the coffee bean, and it comes from Ethiopia.
(C) Coffee beans smell good after being roasted.
(D) “Kaldi’s Coffee” has become a common name for coffee shops and coffee-roasting companies.
Download
Random flashcards
State Flags

50 Cards Education

Countries of Europe

44 Cards Education

Art History

20 Cards StudyJedi

Sign language alphabet

26 Cards StudyJedi

Create flashcards