Quiz 5

advertisement
Quiz 8
Fall 2011
1. A negative ion has more
A) electrons than neutrons.
B) electrons than protons.
C) protons than electrons.
D) neutrons than protons plus
electrons.
2. When a pair of charged particles are
brought twice as close to each other,
the force between them becomes
A) twice as strong.
B) half as strong.
C) 4 times as strong.
D) one-quarter as strong.
3. When a cloud that is negatively
charged on its bottom and positively
charged on its top moves over the
ground below, the ground acquires
A) a positive charge.
B) a negative charge.
C) no charge since the cloud is electrically
neutral.
D) an electrically grounded state.
4. Normally, a rubber balloon
charged to thousands of volts has a
relatively
A) large amount of charge.
B) small amount of energy.
C) small electric potential.
D) small electric field.
5. The thing that we measure in joules
per coulomb is
A) electric force.
B) electric field.
C) electric current.
D) voltage.
6. The electric current in a copper wire
is normally composed of
A) electrons.
B) protons.
C) ions.
D) All or any of these.
7. Which statement is correct?
A) Voltage flows in a circuit.
B) Charge flows in a circuit.
C) A battery is the source of electrons
in acircuit.
D) All are correct.
8. The difference between dc and ac in
electrical circuits is that in dc the
electrons
A) flow steadily in one direction only.
B) flow steadily to and fro.
C) flow in one direction only.
D) flow to and fro.
9. The resistance of a resistor
depends inversely on its length.
A) True
B) False
10. When 110 volts are impressed
across a 22-ohm resistor, the current
in the resistor is
A) 5 A.
B) 10 A.
C) 132 A.
D) 2420 A.
Answer key
1. B
2. C
3. A
4. B
5. D
6. A
7. B
8. C
9. B
10. A
Download
Related flashcards

Symbols

28 cards

Electrical engineering

45 cards

Electric power

25 cards

Transducers

13 cards

Electrical components

22 cards

Create Flashcards