Land and Water Use Practice Test

advertisement
1. The root cause of most food insecurity is
a) Poverty
b) Pollution
c) lack of knowledge
d) climate
Answer: A
2. Deficiencies in key proteins or carbohydrates is scientifically referred to
as
a) undernutrition
b) overnutrition
c) malnutrition
d) hypernutrition
Answer: C
3. The 3 macronutrients necessary for proper nutrition include
a) chocolate, candy, and frosting
b) animals, vegetables, and minerals
c) carbs, fats, and proteins
d) iron, vitamin A, and iodine
Answer: C
4. Proteins come from ____ and carbs come mainly from ____.
a) grains, fish
b) fish, beef
c) plants, animals
d) animals, grains
Answer: D
5. Chronic fatigue, suppressed immune function, and anemia can be
symptoms of _____ deficiency.
a) Iodine
b) Carbohydrates
c) Iron
d) vitamin A
Answer: C
6. Proper endocrine and thyroid function can be a symptom of _____
deficiency.
a) Iodine
b) Carbohydrates
c) Iron
d) vitamin A
Answer: A
7. Increased infections and blindness are associated with _____ deficiency.
a)
b)
c)
d)
iodine
carbohydrates
iron
vitamin A
Answer: D
8. Our 3 main food systems are (by ranking)
a) croplands, feedlots, fisheries
b) free range farms, small fisheries, plantations
c) feedlots, fisheries, small farms
d) aquaculture, rangelands, farmland
Answer: A
9. The 3 main grain crops (in any order) grown in the US are:
a) rice, kale, and corn
b) wheat, barley, and hops
c) corn, wheat, and rice
d) hemp, corn, and rice
Answer: C
10. Industrialized agriculture is associated with all of these, except:
a) plantations
b) polycultures
c) maximizing crop yield
d) greenhouses
Answer: B
11. All of these are typical cash crops grown in plantation agriculture,
except:
a) bananas
b) corn
c) coffee
d) sugarcane
Answer: B
12. Slash-and-burn is associated with
a) traditional agriculture
b) plantations
c) high-input of resources
d) industrialized countries
Answer: A
13. The first green revolution included all of these practices, except:
a) maximizing crop yield
b) using large amounts of fertilizers
c) multi-cropping
d) organic farming techniques
Answer: D
14. The second green revolution focused on all of these, except:
a) increasing world grain production
b) fast-growing rice and wheat
c) growing more food on less land
d) organic farming techniques
Answer: D
15. Under the agribusiness model, all of these have occurred in the US,
except:
a) the number of giant companies has decreased
b) agriculture is bigger than most other industries combined
c) food production has become more efficient
d) consumer now spend more $ than before on food
Answer: D
16. Cross-breeding is a
a) relatively old method of artificial selection
b) new modern technique to blend multiple plants
c) technique that takes decades to occur
d) process that has produced limited benefits
Answer: A
17. The most fertile soils take ___years to develop ___cm.
a) 10; 10
b) 100 ; 10
c) 1000 ; 1
d) 100,000 ; 0.1
Answer: C
18. The order of soil horizons from top to bottom is
a) O, E, C, B, A
b) O, C, A, B, E
c) O, A, E, B, C
d) A, B, C, E, O
Answer: C
19. The leaf litter that will enrich the topsoil beneath it makes up the
___horizon.
a)
b)
c)
d)
O
A
E
B
Answer: A
20. Broken down bedrock (the foundation of good soil) is found in the ___
horizon.
a) O
b) B
c) E
d) C
Answer: D
21. Dirt differs from soil because it lacks
a) Water
b) Air
c) Humus
d) Carbon
Answer: C
22. All soil profiles begin as
a) weathered bedrock
b) thick humus
c) unweathered bedrock
d) sand, silt, and clay
Answer: C
23. The largest cause of soil erosion and removal of topsoil is/are
a) flowing water
b) strong wind
c) industrial monoculture
d) clear-cutting forests
Answer: A
24. Two major effects of soil erosion are
a) water pollution and soil infertility
b) desertification and salinization
c) salinization and water pollution
d) soil infertility and desertification
Answer: A
25. Desertification usually occurs when
a) humans leave an area alone to undergo secondary succession
b) soil productivity decreases due to drought and poor farming practices
c) winds carry large amounts of sand from nearby deserts
d) irrigation water is continually used in arid regions of the country
Answer: B
26. excessive irrigation in drier climates leads to
a) local and regional flash flooding
b) increased water tables
c) increased soil salinization
d) increased crop yields
Answer: C
27. The industrialized agriculture system shuts down without what key
ingredient?
a) cheap fossil fuel energy
b) genetically modified organisms
c) efficient food processing plants
d) The Food Quality Protection Act
Answer: A
28. The Food Quality Protection Act
a) bans the use of DDT, dioxin, PCBs, and pesticides on all US produced
food
b) requires the EPA to reduce pesticide use when the effects on children is
unknown
c) regulates the use of genetically modified organisms inn food produced
within the US
d) encourages fast-food chains to report the ingredients on all food items
they sell
Answer: B
29. Under FIFRA...
a) the EPA assesses health risks of active ingredients in pesticides
b) all pesticides are registered with the FDA, EPA, and USDA
c) the US may not use any pesticides that it produces by itself
d) all food imported must pass strict guidelines for pesticides present
Answer: A
30. Nicotine sulfate is an example of a
a) first generation pesticide
b) pesticide developed synthetically
c) second generation pesticide
d) teratogen
Answer: A
31. Modern (2nd gen) pesticides have many advantages...NOT including
a) saving human lives through their use
b) eliminating genetic resistance
c) increasing agricultural yields
d) fast-acting results
Answer: B
32. Which of these is FALSE about modern (2nd gen) pesticides?
a)
b)
c)
d)
They often kill natural predators
They may runoff into nearby aquatic systems
They become more effective over time.
They promote genetic resistance.
Answer: C
33. Top-level predators often eat indirectly absorb toxins as a result of
a) bioaccumulation
b) persistence
c) overnutrition
d) biomagnification
Answer: D
34. Alternatives to using pesticides include (all of these except)
a) using monocultures to single out pests
b) using genetic engineering within plants
c) using pheromones to lure pests
d) using hot water to scald the pests
Answer: A
35. Under the integrated pest management system, the first line of defense
during an infestation is to use
a) biologic methods
b) DDT
c) genetic engineering
d) broad range pesticides
Answer: A
Download
Random flashcards
Pastoralists

20 Cards

Marketing

46 Cards

Ethnology

14 Cards

Create flashcards