Group #2 Quiz-3301-001 Chapter 4 1. Which one of these is not one

advertisement

Group #2 Quiz-3301-001

Chapter 4

1. Which one of these is not one of the core four values Americans have had for over 200 years?

A. Upward Mobility

B. Work Ethic

C. Environmental concerns

D. Conformity

2. Income minus the cost of living is a way to refer to what?

A. Consumer Income

B. Purchasing Power

C. Expenses

D. Inflation

3. A company implementing strategies that attempt to shape the external environment:

A. Value

B. Environmental management

C. Trend

D. Component lifestyles

4. The study of peoples vital statistics:

A. Population

B. Generation

C. Demography

D. Ethnic market

5. The group of people that is most likely to buy a certain good or service is a__

A. Target Market

B. Ideal Market

C. Ideal Customer

D. None of the above

6. A demographic study of a market might include:

A. Household Income

B. Political Views

C. Religious Views

D. All of the above

7. What type of research aims to create new or improved products?

A. Applied Research

B. Scientific Research

C. Basic Research

D. Non-Scientific Research

8. According to the text, what is the primary determinant of a person’s earning potential?

A. Level of Commitment

B. Starting Capital

C. Education

D. None of the above

9. What act established the regulation of pricing practices?

A. Sherman Act

B. Wheeler-Lea Act

C. Clayton Act

D. Robinson-Patman Act

10. Which of the following is a social factor that effects the marketing environment?

A. Values

B. Growth of component lifestyles

C. Changing Roles of Women

D. All of the Above

Answers:

5)

6)

7)

8)

1)

2)

3)

4)

A

D

A

C

C

B

B

C

9) D

10) D

Matthew Vanlandingham

Malana Faramchi

Brent Pape

Kali Gardner

Brittany Lancaster

Kyle Campbell

BA 3301-001

1. How many of these statements are true of a target market?

I. Target markets change as customers age.

II. Target markets never change.

III. A target market exists only in theory.

IV. Target markets include the entire population.

V. Target markets change when external elements change customers’ desires.

A. 1 statement

B. 2 statements

C. 3 statements

D. 4 statements

2. Which of these affect how consumers and marketers react to the state of the economy?

A. Consumer’s income

B. Purchasing power

C. Inflation

D. Recession

E. All of the above

3. Which of the following is not a social factor?

A. Attitude

B. Values

C. Lifestyle

D. Beliefs

4. Environmental management is when a company implements strategies that attempt to shape the external environment within which it operates. What factors are considered in this process?

A. Social/Demographic

B. Economic/Technological

C. Political/Legal/

D. Competitive & All of the above

5. The 3 social factors that affect marketing are…?

A. Attitudes

B. Values

C. Lifestyles

D. All of the above

6. What percentage of American adults check work email while on vacation?

A. 40%

B. 75%

C. 10%

D. 90%

7. Age Demographics are broken up into how many categories?

A. Four

B. Three

C. Seven

D. Ten

8. What is one of the fastest growing markets for tweens, for both boys and girls?

A. Home Décor

B. Sports Apparel

C. Women’s clothing

D. Camping gear

9. What is not one the four basic American values?

A. Self-sufficiency

B. Upward Mobility

C. Individuality

D. Work Ethic

10. What is the smallest ethnic market in the United States?

A. African-American

B. Asian

C. Hispanic

D. European

Answers

1. B

2. E

3. D

4. D

5. D

6. A

7. A

8. A

9. C

10. B

Download