Uploaded by Anne Evite

CH8 ORGANIZATION BEHAVIOR (FE)

advertisement
1. A _________ decision making approach is a methodical approach in which data that has been
obtained through observation or statistical analysis or modeling is used in making decisions that
are long-term.
a. Irrational
b. Rational
c. Evaluate
d. Facts
2. Objectives may not be clear, interested groups do not want failures to be public, policies may
have multiple objective without prioritizing, may have positive/negative externalities which
make comprehensive evaluation extremely challenging
a. Challenges Policy
b. Policy Evaluation
c. Challenges with policy evaluation
d. Evaluation with policy challenges
3. The following are example of weaknesses of Rational Approach EXCEPT:
a. Outcomes unknown due to unpredictability of future
b. Not all alternatives easily quantified
c. Forces decision in a logical, sequential manner
d. Rigid underlying assumptions often unrealistic
4. The following example are Strength of Rational Approach EXCEPT:
a. Forces decision in a sequential manner
b. In depth analysis enables choose based on information rather than emotion or social
pressure
c. Not all alternatives easily quantified
d. None of the Above
5. Level of development and institutions determine policy agenda
a. Positivist
b. Post-positivist
c. Policy Network
d. Policy Subsystem
6. There are always a large number of potential policy problems and solutions. The ones that end
up under consideration are the results of events, windows of opportunity, and policy actors
involved
a. Common Law
b. Statutory Law
c. Policy Instruments
d. Garbage can model
7. Choose not to implement a policy
a. Negative Decision
b. Positive Decision
c. Policy making steps
d. Policy Actors
8. Choose to implement a policy
a. Negative Decision
b. Positive Decision
c. Policy making steps
d. Policy Actors
9. Scientific Management preformed time-motion and principal of economy and wrote it in
"Principles of Scientific Management".
a. Frederick Taylor
b. Elton Mayo
c. Harrah Casino
d. George Bolina
10. What are the steps in evidence-based management?
I.
Ask
II.
Acquire
III.
Appraise
IV.
Apply
V.
Assess
a. I,II,III,IV,V
b. IV,II,III,I,V
c. III,II,I,V,IV
d. II,I,V,IV,III
KEY ANSWERS:
1. B
6. D
2. C
7. A
3. C
8. B
4. C
9. A
5. A
10. A
Download
Random flashcards
Arab people

15 Cards

Nomads

17 Cards

Marketing

46 Cards

Create flashcards