Faith First® Legacy Edition Chapter Review, Grade 6

advertisement
www.FaithFirst.com
KIDS ONLY Club, Intermediate
Faith First® Legacy Edition Chapter Review, Grade 6
Chapter 10—“Come, You Who Are Blessed”: A Scripture Story
1. In the New Testament, there are _____ written accounts of the Gospel.
a. two
b. three
c. four
d. five
Answer: c
2. The Gospel tells about the _____ Jesus.
a. life and teachings of
b. death and resurrection of
c. good news of our salvation in
d. all of the above
Answer: d
3. The Gospels were formed in _____ different stages.
a. two
b. three
c. four
d. five
Answer: b
4. The first stage of the Gospel belongs to the very words and deeds of _____.
a. John
b. Jesus
c. Paul
d. Peter
Answer: b
5. The second stage of the gospel is the time of the apostles preaching about Jesus after _____.
a. Pentecost
b. Christmas
c. Easter
d. Mass
Answer: a
6. The third stage of the Gospel belongs to the four evangelists under the _____ of the Holy Spirit.
a. reservation
b. inspiration
c. revelation
d. concentration
Answer: b
7. The Gospel of _____ emphasizes what it means to be a disciple of Jesus.
a. Matthew
Faith First® Chapter Review, Grade 6, Chapter 10
Page – 1 –
©Copyright RCL • Resources for Christian Living. All rights reserved.
www.FaithFirst.com
KIDS ONLY Club, Intermediate
b. Mark
c. Luke
d. John
Answer: b
8. The Gospel that tries to understand the inner meaning of Jesus’ words and deeds was written by _____.
a. Matthew
b. Mark
c. Luke
d. John
Answer: d
9. The Gospel that shows that Jesus’ salvation embraces all people is _____.
a. Matthew
b. Mark
c. Luke
d. John
Answer: c
10. The Gospel that pays special attention to the needs of the Church community is written by _____.
a. Matthew
b. Mark
c. Luke
d. John
Answer: a
11. The four accounts of the Gospel tell about the life of Jesus from four _____ perspectives.
a. group
b. individual
c. church
d. none of the above
Answer: b
12. The _____ will come about fully when Christ comes again at the end of time.
a. kingdom of God
b. kingdom of this earth
c. Resurrection
d. all of the above
Answer: a
13. Jesus clearly teaches us that only those who _____ will enter the kingdom of God.
a. love others
b. become famous
c. expect to
d. all of the above
Answer: a
14. The time in which God will judge the way each of us has lived our lives is the ______.
a. original sin
b. particular judgment
c. last judgment
d. none of the above
Faith First® Chapter Review, Grade 6, Chapter 10
Page – 2 –
©Copyright RCL • Resources for Christian Living. All rights reserved.
www.FaithFirst.com
KIDS ONLY Club, Intermediate
Answer: b
15. Everyone will be judged at the end of time at the _____.
a. original sin
b. particular judgment
c. Last Judgment
d. none of the above
Answer: c
16. The opportunity after death to purify oneself of weaknesses and grow in love of God is called _____.
a. heaven
b. hell
c. purgatory
d. none of the above
Answer: c
17. Eternal separation from God is called _____.
a. heaven
b. hell
c. purgatory
d. none of the above
Answer: b
18. Everlasting life in communion with God is fully realized in _____.
a. heaven
b. hell
c. purgatory
d. none of the above
Answer: a
19. We separate ourselves from Christ by _____.
a. forgetting about the needy
b. turning our back on society’s outcasts
c. looking out only for ourselves
d. all of the above
Answer: d
20. We are merciful when we reach out to the _____.
a. hungry and thirsty
b. those without shelter and clothing
c. ill and those in prison
d. all of the above
Answer: d
Faith First® Chapter Review, Grade 6, Chapter 10
Page – 3 –
©Copyright RCL • Resources for Christian Living. All rights reserved.
Download