advertisement

**Maths Answers **

**Spring Year 6 **

**Week 1: **

Temperature

1. Thursday was the coldest night.

2. Tuesday was the mildest night.

3. On Monday, the temperature fell by 8 degrees.

4. On Friday, the temperature fell by 2 degrees.

5. The day with the biggest drop in temperature was Monday.

6. There is a difference of 11 degrees between the mildest and coldest temperatures.

7. Children will provide questions and answers here.

**Week 2: **

Mental addition and subtraction

1. 3478 + 1000 = **4478** 2. 3478 + 999 = **4477**

4. 5298 - 999 = **4299**

7. 3458 + 1997 = **5455**

10. 57,345 - 2998 = **54,347** 11. 7.28 + 1.99 = **9.27 **

13. 9.38 - 2.01 = **7.37** 14. 9.38 - 1.99 = **7.39**

16. 8.27 - 2.95 = **5.32**

5. 8345 + 397 = **8742**

8. 9768 - 2995 = **6773**

17. 8.41 + 1.97 = **10.38**

3. 5298 - 1000 = **4298 **

6. 7935 - 298 = **7637**

9. 45,237 + 3900 = **49,137**

12. 8.46 + 2.97 = **11.43**

15. 5.36 + 2.98 = **8.34**

18. 9.39 - 1.95 = **7.44**

Order of brackets and operations

1. (20 + 3) x 10 = **230**

4. 20 x (3 + 10) = **260**

2. 20 + 3 x 10 = **50 **

5. 20 x 3 + 20 x 10 = **260**

7. 20 - 3 + 20 ÷ 10 = **19**

10. 50 + 250 ÷ **5** = 100

8. 100 x 5 + **500** = 1000

Order of brackets and operations (E)

1. (4 + 6) ÷ 2 = **5 **

4. (10 – 8) x 4 = **8**

2. 10 x (5 - 3) = **20 **

5. 4 x 3 – 2 = **10**

8. 10 - 6 ÷ 3 = **8** 7. 10 – 3 x 2 = **4**

10. 17 + 12 - 4 = **25**

Word problems

1. Matt has **18** packs of buns now.

2. Sasha has **12** packs of buns.

3. The total cost of the order is **£63.90**.

4. The total cost of the order is **£44.95**.

5. Zak has earned **£6** in total.

6. The total order will cost **£34.20**.

3. 20 x 3 + 10 = **70**

6. (20 - 3) x (20 + 10) = **510**

9. **70** + 60 ÷ 2 = 100

3. 20 ÷ (3 + 2) = **4**

6. 15 ÷ 3 + 4 = **9**

9. 4 + 2 x 5 = **14**

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

**Week 3: **

Place value addition and subtraction

1. 4.538 + 0.2 = **4.738**

3. 4.538 - 0.004 = **4.534**

2. 4.538 + 0.03 = **4.568**

4. 4.538 - 0.02 = **4.518**

5. 6.231 + 0.11 = **6.341**

7. 6.231 + 0.011 = **6.242**

9. 5.846 - 0.13 = **5.716**

11. 5.846 - 0.204 = **5.642**

6. 6.231 + 0.101 = **6.332**

8. 5.846 - 0.211 = **5.635**

10. 5.846 - 0.013 = **5.833**

12. 4.789 + 0.001 = **4.79 **

Multiply and Divide by 10, 100 and 1000

1. 4326 ÷ **100** = 43.26

3. 7840 ÷ **100** = 78.4

2. 4326 ÷ **1000** = 4.326

4. 7840 ÷ **1000** = 7.84

5. 783 ÷ **1000** = 0.783

7. 4.535 × **100** = 453.5** **

9. **0.786** × 1000 = 786

11. 789,234 **÷ 1000 **= 789.234

13. 45,830 **÷ 1000 = **45.83** **

15. 0.65 **× 1000 **= 650

6. 783 ÷ **100** = 7.83

8. 4.535 × **1000** = 4535

10. **0.786** × 100 = 78.6

12. 234 **× 100** = 23,400** **

14. 0.079 **× 1000 **= 79

16. 4.507 **x 100** = 450.7

Multiplying and Dividing by 10, 100 and 1000

A motorbike weighs the same as **100** bags of potatoes.

A Land Rover weighs the same as **10** motorbikes.

Adding distances: Pairs of distances with a total less than 7m

5.2m + 1.78m

4.35m + 2.4m

3.56m + 3.42m

3.42m + 3.56m

2.78m + 3.56m

2.4m + 4.35m

2.4m + 1.78m

4.35m + 1.78m

3.56m + 2.78m

3.42m + 2.78m

2.78m + 3.42m

2.4m + 3.56m

3.56m + 2.4m

3.42m + 2.4m

2.78m + 2.4m

2.4m + 3.42m

1.78m + 5.2m

1.78m + 2.78m

1.78m + 4.35m

1.78m + 2.4m

1.78m + 3.56m

3.56m + 1.78m

3.42m + 1.78m

2.78m + 1.78m

2.4m + 2.78m

1.78m + 4.42m

**Week 4: **

Interpreting pie charts

1. **Walking** is the most common way to come to school for each age group.

2. **Cycling** to school is very different, as is going by **car**. This is probably due to the difference in age between Year 2 and Year 6 children.

3. More **Year 2** children walk to school; slightly lower percentage-wise but a larger sample of children.

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

4.

Walk

Bus

Car

Bike

Scooter

Drawing pie charts

Times table

Year 2 children

15

3

12

0

6

Year 6 children

12

2

3

6

1

2

3

4

5

6

Number of children who found this difficult

0

0

0

0

2

Degrees

0

0

0

0

60

7

8

9

10

4

3

1

0

120

90

30

0

11

12

0

2

0

60

**Week 5: **

Solve problems involving rate

1. A blue whale calf will grow **70cm** in four weeks.

2. It will take **280 days** to double its birth length.

3. Taking six months as 182 days, it will put on **16,380kg**.

4. It will have drunk **72,800l** of milk in that time.

5. An adult whale will eat about **1095 tonnes** of krill in a year.

6. It will take the child about **3 years and 4 months** to double its height.

7. A blue whale calf has the faster growing rate.

Scaling up

**Dinosaur Actual height Actual length **

Tyrannosaurus Rex

Brachiosaurus

Velociraptor

Diplodocus

Plateosaurus

7m

15.2m

0.6m

7.4m

2.2m

15.2m

30.4m

1.8m

27m

7.8m

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Dimensions for dinosaur toys

**Dinosaur **

Allosaurus

Triceratops

Stegosaurus

Spinosaurus

Brontosaurus

**Toy’s height **

2.6cm

1.45cm

1.9cm

**Toy’s length **

6.1cm

4.2cm

4.45cm

2.7cm

2.3cm

6.6cm

11.5cm

Place value multiplications

6x4=**24**

3x8=**24**

4x5=**20**

12x3=**36**

6x40=**240**

3x80=**240**

4x50=**200**

12x30=**360**

6x400=**2400**

3x800=**2400**

60x40=**2400**

30x80=**2400**

60x400=**24000**

30x800=**24000**

60x4000=**240000**

30x8000=**240000**

4x500=**2000** 40x50=**2000** 40x500=**20000** 40x5000=**200000**

12x300=**3600** 120x30=**3600** 120x300=**36000** 120x3000=**360000**

Multiplications

1. 345 x 24 = **8280**

2. 264 x 32 = **8448**

3. 335 x 23 *= ***7705**

4. 253 x 35 = **8855**

5. 426 x 24 = **10,224**

Word problems

1. How many hours in a year are there? **8760** (365 x 24 = 8760)

2. Sita eats **5148** fish. (156 x 33 = 5148)

**Week 6: **

Fact web

£320

75% is **£240**, 50% is **£160**, 25% is **£80**, 20% is **£64**, 10% is **£32, **1% is **£3.20**.

Fact web

£150

75% is **£112.50, **50% is **£75**, 25% is **£37.50**, 20% is **£30, **10% is **£15**, 1% is **£1.50**.

Fact web

£328

75% is **£246, **50% is **£164**, 25% is **£82**, 20% is **£65.60, **10% is **£32.80, **1% is **£3.28**.

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Finding unit and non unit fractions of 240

¼ of 240 is **60** ¾ of 240 is **180 **

1/3 of 240 is **80**

1/6 of 240 is **40**

1/8 of 240 is **30**

2/3 of 240 is **160**

5/6 of 240 is **200**

3/8 of 240 is** 90** 5/8 of 240 is **150**

1/10 of 240 is **24**

1/12 of 240 is **20**

**Week 7: **

Write a formula

1. The cost of n stamps is **52n** (in pence) or **0.52n** (in pounds).

7/8 of 240 is **210**

2. The number of wheels on n cars is **4n**.

3. The number of months in n years is **12n**.

4. For n fence panels, **n + 1** fence posts are needed.

5. The change from £10 after buying n apples at 25p each is **£(10 - 0.25n)**.

6. The time to cook a chicken weighing n kg, at 45 minutes per kilogram and 20 extra minutes is **45n + 20** minutes.

7. The distance travelled when a bike wheel turns 20 times and the circumference of the wheel is n, is **20n**.

8. The price of an item cost n pounds after VAT of 20% added is **£1.2n**.

Solving equations

1. a = **8**

2. b = **5**

3. c = **12**

4. d = **30**

5. e = **6**

6. f = **3 **

7. e = **72° **

8. a =** 62° **

9. c =** 110° **

10. d =** 40° **

Solving equations (E)

1. a = **5**

2. b = **7**

3. c = **12**

4. d = **20**

5. e =**13 **

6. f = **6 **

7. g =** 12 **

8. h =** 4 **

9. a =** 55°**

10. b = **35°**

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Equations with 2 unknowns

**a + b - 2 = 8: **

a = **0** b = **10**, a = **1** b = **9**, a = **2** b = **8**, a = **3** b = **7**, a = **4** b = **6**, a = **5** b = **5**, a = **6 **b = **4**, a = **7** b = **3**, a = **8** b = **2**, a = **9** b = **1**, a = **10** b = **0**.

**c x d = 20: **

c = **1** d = **20**, c = **2** d = **10**, c = **4** d = **5**, c = **5 **d = **4**, c = **10** d = **2**, c = **20** d = **1**.

**14 – e = f: **

e = **0 **f = **14**, e = **1** f = **13**, e = **2** f = **12**, e = **3**, f = **11**, e = **4** f = **10**, e = **5 **f =** 9, **e =** 6 **f =** 8, **e =

**7** f = **7**, e = **8** f= **6**, e = **9** f = **5**, e = **10** f = **4**, e = **11** f = **3**, e = **12 **f= **2**, e = **13** f = **1,** e= **14** f= **0 **

**2g + h = 10: **

g = **0** h = **10**, g = **1** h = **8**, g = **2** h = **6**, g = **3** h = **4**, g = **4** h = **2**, g = **5** h = **0**.

**a + b = 10 and a x b = 21: **

a = **7** b = **3 **

**c x d-16 and c – d = 6: **

c = **8** d = **2**

**e + f = 12 and e – f = 4: **

e = **8** f = **4**

Equations with 2 unknowns (E)

**a + b = 9: **

a = **0** b = **9**, a = **1** b = **8**, a = **2** b = **7**, a = **3 **b = **6**, a = **4** b = **5**, a = **5** b = **4**, a = **6** b = **3**, a = **7** b = **2**, a = **8 **b = **1**, a = **9 **b = **0**.

**c x d = 15: **

c = **1** d = **15**, c = **3** d = **5**, c = **5** d = **3**, c = **15** d = **1.**

**10 – e = f: **

e = **0** f = **10**, e = **1** f = **9**, e = **2** f = **8**, e = **3** f = **7**, e = **4** f = **6**, e = **5** f = **5**, e = **6** f = **4**, e = **7** f= **3**, e = **8** f = **2**, e = **9** f = **1**, e = **10** f = **0. **

**g + h + 1 = 11: **

g = **0** h = **10**, g = **1** h = **9**, g = **2** h = **8**, g = **3** h = **7**, g = **4** h = **6**, g = **5** h = **5**, g = **6 **h = **4**, g = **7** h = **3**, g = **8** h = **2**, g = **9** h = **1**, g = **10** h = **0**.

**j x k - 1 = 15: **

j = **1** k = **16**, j= **2** k = **8**, j = **4** k = **4,** j = **8** k =2, j = **16** k = **1**.

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Sequences

1. **40**, **400**, **4n**

2. **41**, **401**, **4n + 1**

3. **50**, **500**, **5n**

4. **49**, **499**, **5n - 1**

5. **51**, **501**, **5n + 1**

6. **100**, **1000**, **10n**

7. **102**, **1002**, **20n + 2**

8. **98**, **998**, **10n – 2 **

**Week 8 **

Multiplying fractions

1/2 x 1/3 = **1/6**

2/3 x 2/3 = **4/9**

1/2 x 2/3 = **2/6** = **1/3** 1/4 x 2/3 = **2/12** = **1/6**

1/2 x 1/5 = **1/10**

1/2 x 3/5 = **3/10**

1/3 x 3/4 = **3/12** = **1/4**

1/3 x 1/5 = **1/15**

2/3 x 3/4 = **6/12** = **1/2**

2/3 x 1/5 = **2/15**

1/5 x 1/4 = **1/20**

2/5 x 1/4 = **2/20** = **1/10** 5/6 x 2/3 = **10/18** = **5/9**

**E.g. 2/3 x 3/5 or 1/5 x 6/3 **= 6/15

Dividing fractions (H)

1/3 ÷ 2 = **1/6**

1/3 ÷ 3 = **1/9**

2/3 ÷ 2 = **2/6** = **1/3**

2/3 ÷ 4 = **2/12** = **1/6**

1/5 ÷ 3 = **1/15 **

2/5 ÷ 2 = **2/10** = **1/5**

2/5 ÷ 4 = **2/20** = **1/10**

3/5 ÷ 2 = **3/10**

4/5 ÷ 2 = **4/10** = **2/5**

Dividing fractions (E)

1/3 ÷ 2 = **1/6**

1/3 ÷ 3 = **1/9**

2/3 ÷ 2 = **2/6** = **1/3**

2/3 ÷ 4 = **2/12** = **1/6**

1/4 ÷ 2 = **1/8**

1/4 ÷ 3 = **1/12**

3/4 ÷ 3 = **3/12** = **1/4**

3/4 ÷ 2 = **3/8**

3/5 x 3/4 = **9/20**

1/6 ÷ 2 = **1/12 **

1/6 ÷ 3 = **1/18 **

5/6 ÷ 2 = **5/12 **

1/5 ÷ 2 = **1/10**

2/5 ÷ 2 = **2/10** = **1/5**

2/5 ÷ 4 = **2/20** = **1/10**

4/5 ÷ 2 = **4/10** = **2/5**

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Long division (M)

1 x 17 = 17

2 x 17 = 34

3 x 17 = 51

4 x 17 = 68

5 x 17 = 85

6 x 17 = 102

1. 425 ÷ 17 = **25**

2. 547 ÷ 17 = **32 r 3**

3. 697 ÷ 17 = **41**

10 x 17 = 170

20 x 17 = 340

30 x 17 = 510

40 x 17 = 680

50 x 17 = 850

60 x 17 = 1020

1 x 165 = 165

2 x 165 = 330

3 x 165 = 495

4 x 165 = 660

5 x 165 = 825

6 x 165 = 990

1. 394 ÷ 165 = **2 r 64**

2. 774 ÷ 165 = **4 r 114**

3. 936 ÷ 165 = **5 r 111 **

1 x 21 = 21

2 x 21 = 42

3 x 21 = 63

4 x 21 = 84

10 x 21 = 210

20 x 21 = 420

30 x 21 = 630

40 x 21 = 840

50 x 21 = 1050

60 x 21 = 1260

5 x 21 = 105

6 x 21 = 126

1. 295 ÷ 21 = **14 r 1 **

2. 483 ÷ 21 = **23**

3. 720 ÷ 21 = **34 r 6**

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Long division (E)

1 x 13 = **13**

2 x 13 = **26**

3 x 13 = **39**

4 x 13 = **52**

5 x 13 = **65**

6 x 13 = **78**

1. 417 ÷ 13 = **32 r 1**

2. 210 ÷ 13 = **16 r 2**

3. 331 ÷ 13 = **25 r 6**

4. 565 ÷ 13 = **43 r 6**

5. 711 ÷ 13 = **54 r 9 **

Long division (MH)

1 x 24 = **24**

2 x 24 = **48**

3 x 24 = **72**

4 x 24 = **96**

5 x 24 = **120**

6 x 24 = **144**

1. 828 ÷ 24 = **34 r 12**

2. 630 ÷ 24 = **26 r 6**

3. 988 ÷ 24 = **41 r 4**

4. 435 ÷ 24 = **18 r 3 **

1 x 27 = **27**

2 x 27 = **54**

3 x 27 = **81**

4 x 27 = **108**

5 x 27 = **135**

6 x 27 = **162**

5. 597 ÷ 27 = **22 r 3**

6. 938 ÷ 27 = **34 r 20**

7. 693 ÷ 27 = **25 r 18**

8. 711 ÷ 27 = **26 r 9 **

10 x 13 = **130**

20 x 13 = **260**

30 x 13 = **390**

40 x 13 = **520**

50 x 13 = **650**

60 x 13 = **780**

10 x 24 = **240**

20 x 24 = **480**

30 x 24 = **720**

40 x 24 = **960**

50 x 24 = **1200**

60 x 24 = **1440**

10 x 27 = **270**

20 x 27 = **540**

30 x 27 = **810**

40 x 27 = **1080**

50 x 27 = **1350**

60 x 27 = **1620**

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Long division

1 x 15 = **15**

2 x 15 = **30**

3 x 15 = **45**

4 x 15 = **60**

5 x 15 = **75**

1. 200 ÷ 15 = **13 r 5**

2. 250 ÷ 15 = **16 r 10**

3. 365 ÷ 15 = **24 r 5**

4. 620 ÷ 15 = **41 r 5**

5. 545 ÷ 15 = **36 r 5**

6. 440 ÷ 15 = **29 r 5 **

**Week 9: **

Area of triangles

1/2 of 3 x 4 = **6cm²**

1/2 of 4 x 6 = **12cm²**

Area of triangles (E)

1/2 of 3 x 4 = **6cm²**

1/2 of 4 x 6 = **12cm²**

Find volumes of cuboids (H)

10 x 3 x 4 = **120cm³**

8 x 3 x 5 = **120cm³**

60 ÷ 20 = **3cm**

Find volumes of cuboids (E)

10 x 3 x 4 = **120cm³**

8 x 3 x 5 = **120cm³**

**Week 10: **

Missing number problems

1. a = **7**

2. b = **9**

3. c = **5**

4. d = **5**

5. e =**7 **

6. f = **5 **

7. g =** 3 **

8. h =** 9 **

1/2 of 2 x 6 = **6cm²**

8 x 4 = **32cm² **

1/2 of 2 x 6 = **6cm²**

8 x 4 = **32cm² **

6 x 5 x 3 = **90cm³**

6 x 6 x 6 = **216cm³**

120 ÷ 20 = **6cm **

6 x 5 x 3 = **90cm³**

6 x 6 x 6 = **216cm³**

© Hamilton Trust

1/2 of 3 x 5 = **7.5cm²**

1/2 of 3 x 5 = **7.5cm²**

4 x 4 x 3 = **48cm³**

7 x 8 x 4 = **224cm³**

4 x 4 x 3 = **48cm³**

7 x 8 x 4 = **224cm³**

Year 6 Spring Maths Answers

Scaling up

The area of the rectangle is 6 x 3.5 = **21cm²**.

The area of a rectangle with each side twice the length is 12 x 7 = **84cm²**.

The area of a rectangle with each side three times the original length is 18 x 10.5 =

**189cm²**.

If the lengths increase by x 2, the area increases by x 2², if the lengths increase by x 3, the area increases by x 3².

The same thing happens for the triangle and parallelogram, the angles remain the same.

Pizza recipe

**Base **

Flour

Yeast

**4 pizzas **

500g

10g

**1 pizza **

125g

2.5g 5g

**2 pizzas **

250g

**6 pizzas **

750g

15g

**8 pizzas **

1000g/1kg

20g

Salt

Sugar

Oil

Water

**Topping **

Tomatoes

Cheese

Garlic

Onion

½ tsp

½ tsp

4 tbsp

250ml

400g

200g

1 clove

1 onion

1/8 tsp

1/8 tsp

1 tbsp

62.5ml

100g

50g

¼ clove

¼ onion

¼ tsp

¼ tsp

2 tbsp

125ml

200g

100g

½ clove

½ onion

¾ tsp

3/5 tsp

6 tbsp

375ml

600g

300g

1 and ½ cloves

1 and ½ onions

1 tsp

1 tsp

8 tbsp

500ml

800g

400g

2 cloves

2 onions

Ratio problems

1. **7** children are aged 10 and **21** are aged 11. The ratio of 11 year old children to 10 year old children is **3:1**.

2. **18** children have school dinners and **9** have packed lunches. The ratio of children who have school dinners to children who have packed lunches is **2:1**.

3. There are **20** boys and **10** girls in the class.

4. There would be **40** boys and **20** girls in the year group.

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Equivalent percentages

Swimming **50%**

Cycling **30%**

Football **20%**

Bananas **40%**

Apples **30%**

Oranges **30%**

Dogs **50%**

Cats **20%**

Rabbits **30% **

**Week 11: **

Short division (H)

1. 7133 ÷ 3 = **2377 2/3**

2. 1946 ÷ 6 = **324 1/3**

3. 3183 ÷ 4 = **795 3/4**

4. 9326 ÷ 7 = **1332 2/7**

5. 2442 ÷ 11 = **222**

6. 4752 ÷ 11 = **432**

7. 3784 ÷ 12 = **315 4/12 (315 1/3)**

8. 9524 ÷ 12 = **793 8/12 (793 2/3)**

9. 365 ÷ 12 = **30 5/12 **366 ÷ 12 = **30 6/12 (30 1/2)**

10. 1453 ÷ 5 = **290 3/5 packs**

11. 253 ÷ 12 = **21 1/12 packs 22** packs need to be bought

12. 962 ÷ 8 = **120 2/8 cm (120 1/4 cm) **

Short division (E)

1. 733 ÷ 3 = **244 1/3**

2. 946 ÷ 6 = **157 2/3**

3. 4783 ÷ 4 = **1195 3/4**

4. 6326 ÷ 4 = **1581 1/2**

5. 3142 ÷ 4 = **785 1/2**

6. 3784 ÷ 5 = **756 4/5**

7. 365 ÷ 7 = **52 1/7**

8. 535 ÷ 4 = **133 3/4**

9. 253 ÷ 6 = **42 1/6 43 **packs of eggs must be bought

10. 562 ÷ 4 = **140 1/2 cm **

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers

Long division

544 ÷ 17 = **32**

673 ÷ 17 = **39 10/17**

673 ÷ 21 = **32 1/21**

832 ÷ 21 = **39 13/21**

936 ÷ 26 = **36**

986 ÷ 32 = **30 26/32 (30 13/16)**

992 ÷ 32 = **31**

936 ÷ 17 = **55 1/17**

986 ÷ 17 = **58**

992 ÷ 17 = **58 6/17**

Long division

1 x 15 = **15**

2 x 15 = **30**

3 x 15 = **45**

544 ÷ 18 = **30 4/18 (30 2/9)**

673 ÷ 18 = **37 7/18**

754 ÷ 21 = **35 19/21**

832 ÷ 26 = **32**

986 ÷ 26 = **37 24/26 (37 12/13)**

992 ÷ 26 = **38 4/26 (38 2/13) **

936 ÷ 18 = **52**

986 ÷ 18 = **54 14/18 (54 7/9)**

992 ÷ 18 = **55 2/18 (55 1/9)**

4 x 15 = **60**

5 x 15 = **75**

1. 525 ÷ 15 = **35**

1 x 23 = **23**

2 x 23 = **46**

3 x 23 = **69**

4 x 23 = **92**

5 x 23 = **115**

4. 368 ÷ 23 = **16**

1 x 32 = **32**

2 x 32 = **64**

3 x 32 = **96**

4 x 32 = **128**

5 x 32 = **160**

7. 487 ÷ 32 = **15 7/32**

2. 634 ÷ 15 = **42 4/15**

5. 785 ÷ 23 = **34 3/23**

8. 711 ÷ 32 = **22 7/32**

3. 789 ÷ 15 = **52 9/15 (52 3/5) **

6. 581 ÷ 23 = **25 6/23**

9. 995 ÷ 32 = **31 3/32**

© Hamilton Trust Year 6 Spring Maths Answers