Leaf Tissue Jigsaw Post-Test SC.912.L.14.7

advertisement
Leaf Tissue Jigsaw Post-Test
SC.912.L.14.7-Relate the structure of each of the major plant organs and tissues to physiological
processes.
SC.912.L.14.3-Compare and contrast the general structures of plant and animal cells. Compare and
contrast the general structures of prokaryotic and eukaryotic.
SC.912.L.18.12-Discuss the special properties of water that contribute to Earth’s suitability as an
environment for life: cohesive behavior, ability to moderate temperature, expansion upon freezing, and
versatility as a solvent.
LACC.910.RST.2.4-Determine the meaning of symbols, key terms, and other domain-specific words and
phrases as they are used in a specific scientific or technical context relevant to grades 9-10 texts and
topics.
LACC.910.SL.1.1-Initiate and participate effectively in a range of collaborative discussions with diverse
partners on grades 9-10 topics, texts, and issues, building on others’ ideas and expressing their own
clearly and persuasively.
1. Which of these would be best suited to obtaining water from deep in the soil?
A. stem
B. leaf
C. fibrous roots
D. taproot
2. Which plant structure is not involved in sexual reproduction?
A. ovary
B. pistil
C. stamen
D. stem
3. Which plant structures carry out photosynthesis?
A. roots
B. cones
C. leaves
D. veins
4. A pine tree is a nonflowering plant. On which structure are the reproductive cells of a pine tree
formed?
A. needle
B. cone
C. petiole
D. spine
5.
What is the function of vascular tissue in plants?
A. transporting water and nutrients
B. exchanging gases with the environment
C. producing seeds
D. providing a site for photosynthesis
6. The plant organ that supports the plant body and carries nutrients between different parts of
the plan is the
A. root
B. stem
C. leaf
D. flower
7. Phloem functions primarily in
A. transport of water
B. growth of the root
C. transport of products of photosyntheisi
D. increasing stem width
8. As a growing root pushes through the soil, the delicate apical meristem is protected by
A. a root cap
B. xylem
C. bark
D. root hairs
9. Stomata open and close in response to water pressure within
A. root cells
B. cell walls
C. guard cells
D. xylem
10. Which is not a factor in the movement of water through a plant’s vascular tissues?
A. transpiration
B. capillary action
C. osmotic pressure
D. meristems
11. Attraction between water molecules and other substances is
A. adhesion
B. capillary action
C. transpiration
D. cohesion
Answers
1. D
2. D
3. C
4. B
5. A
6. B
7. C
8. A
9. C
10. D
11. A
Download
Related flashcards
Anesthetics

21 Cards

Muscle relaxants

58 Cards

Create flashcards