Class Notes, Week 5

advertisement
Week 5
Vocab review
concise
context
ambiguity
aesthetic
pragmatic
altruistic
cynical
ambivalent
capricious
jocular
Short passage review
6.) C
7.) E
8.) C
9.) D
cryptic
Greek kryptikós hidden
1. of an obscure nature
2. having a secret or hidden meaning
3. having a puzzling terseness
prolific
Medieval Latin prōlificus fertile
1. intellectually productive
2. bearing in abundance, especially offspring
attest
testi = “witness”
1.
2.
3.
4.
provide evidence for; stand as proof of; show by one's behavior,
attitude, or external attributes
authenticate, affirm to be true, genuine, or correct, as in an
official capacity
give testimony in a court of law
establish or verify the usage of
garish
perhaps equivalent to obsolete gaure to stare
1. tastelessly showy
eschew
“I don’t know about you, but a smelly old shoe is
something I’d eschew!!!!!!!!!” – Kevin Yowell
denounce
1. speak out against
2. to accuse or condemn or openly or formally or brand as
disgraceful
3. announce the termination of, as of treaties
4. give away information about somebody
insipid
in- without, sapidus- tasty
1. lacking taste or flavor or tang
2. lacking interest or significance or impact
disseminate
1. cause to become widely known; broadcast
2. to scatter or spread widely, as though sowing se
ed; disperse
inundate
in + unda, “wave”
1. fill quickly beyond capacity; as with a liquid
2. to overwhelm
perpetuate
1. cause to continue or prevail
exhort
hortārī - to urge
1. spur on or encourage especially by cheers and shouts
2. force or impel in an indicated direction
modicum
1. a small or moderate or token amount
turpitude
turpi ( s ) base, vile
1. a corrupt or depraved or degenerate act or
practice
perspicacity
perspicācitās sharpness of sight
1. intelligence manifested by being astute (as in business
dealings)
2. the capacity to assess situations or circumstances
shrewdly and to draw sound conclusions
dearth
1. an acute insufficiency
2. an insufficient quantity or number
Long Passage Review
7. D
8. C
9. B
10. A
11. C
12. A
13. E
14. A
15. D
16. C
17. C
18. A
19. D
Grammar
1. B
2. D
3. D
4. A
5. E
6. E
7. B
8. C
9. C
10.B
11.E
12.B
13.A
14.D
Q #1
[Because the New York Yankees have spent the
most money] of any franchise in baseball over the
past five seasons, the team has not met the
expectations that such expenditures entail.
A.) Because the New York Yankees have spent the most
money
B.) Although the New York Yankees have spent the most
money
C.) Having spent the most money, the New York Yankees
D.) The New York Yankees, having spent the most money
E.) The most money spent by the New York Yankees
Q #1 Answer
Because the New York Yankees have spent the
most money of any franchise in baseball over
the past five seasons, the team has not met the
expectations that such expenditures entail.
B.) Although the New York Yankees have spent the
most money
Q #2
Like most foreign visitors, [the canal system of
Venice mesmerized the recently married couple.]
A.) the canal system of Venice mesmerized the recently
married couple
B.) there was a canal system in Venice that mesmerized
the recently married couple
C.) the recently married couple, who was mesmerized
by the canal system of Venice
D.) the recently married couple was mesmerized by the
canal system of Venice
E.) the canal system of Venice having mesmerized the
recently married couple
Q #2 Answer
Like most foreign visitors, the canal system of
Venice mesmerized the recently married couple.
D.) the recently married couple was mesmerized by
the canal system of Venice
Q #3
The new state [zoo, built on a four-hundred acre plot of
land, and was paid for entirely by the state government.]
A.) zoo, built on a four-hundred acre plot of land, and was
paid for entirely by the state government
B.) zoo was paid for by the state government, it was built on
a four-hundred acre plot of land
C.) zoo is paid for by the state government while being built
on a four-hundred acre plot of land
D.) zoo, built on a four-hundred acre plot of land, was paid
for entirely by the state government
E.) zoo, having been built on a four-hundred acre plot of
land, and having been paid for entirely by the state
government
Q #3 Answer
The new state zoo, built on a four-hundred acre
plot of land, and was paid for entirely by the
state government.
D.) zoo, built on a four-hundred acre plot of land,
was paid for entirely by the state government
Q #4
Many universities are developing new financial aid
[programs that offer economic advantages to both the
students and their families.]
A.) programs that offer economic advantages to both the
students and
B.) programs, which offer economic advantage to not only
students but
C.) programs, which offers economic advantages to both the
students and
D.) programs; the economic advantages of which are offered
to both students and
E.) programs: economic advantages are being offered to both
the students in addition to
Q #4 Answer
Many universities are developing new financial
aid programs that offer economic advantages to
both the students and their families.
A.) programs that offer economic advantages to
both the students and
Q #5
No sooner had Elizabeth accepted the job to teach
AP biology at her daughter’s private school [but her
former boss persuaded her to return to work at the
laboratory.]
A.) but her former boss persuaded her to return
B.) however she was persuaded by her former boss that
she should
C.) but her former boss had her persuaded into
returning
D.) when she was persuaded to return by her former
boss
E.) than her former boss persuaded her to return
Q #5 Answer
No sooner had Elizabeth accepted the job to
teach AP biology at her daughter’s private
school but her former boss persuaded her to
return to work at the laboratory.
E.) than her former boss persuaded her to return
Q #6
[His renown as a pioneer in the field of fuel-cell technology,
Geoffrey Ballard almost equals] that of William Grove, the
inventor of the world’s first fuel cell, is the founder of Ballard
Power Systems.
A.) His renown as a pioneer in the field of fuel-cell technology,
Geoffrey Ballard almost equals
B.) Geoffrey Ballard’s renown as a pioneer is in the field of fuel-cell
technology almost equaling
C.) Geoffrey Ballard almost equals the renown as a pioneer in the
field of fuel-cell technology
D.) As a pioneer, Geoffrey Ballard’s renown as a pioneer in the field
of fuel-cell technology almost equals
E.) Geoffrey Ballard, whose renown as a pioneer in the field of
fuel-cell technology almost equals
Q #6 Answer
His renown as a pioneer in the field of fuel-cell
technology, Geoffrey Ballard almost equals that
of William Grove, the inventor of the world’s
first fuel cell, is the founder of Ballard Power
Systems.
E.) Geoffrey Ballard, whose renown as a pioneer in
the field of fuel-cell technology almost equals
Q #7
[To clean the entire garage, Eric] decided to lie
down and take a nap to restore his energy.
A.) To clean the entire garage, Eric
B.) Having cleaned the entire garage, Eric
C.) Eric cleaned the entire garage,
D.) In cleaning the entire garage, Eric
E.) Eric, cleaning the entire garage,
Q #7 Answer
To clean the entire garage, Eric decided to lie
down and take a nap to restore his energy.
B.) Having cleaned the entire garage, Eric
Q #8
A brilliant songwriter who is able to adjust her style as
she ages, [Madonna’s songs always seem to fit with the
music of the time.]
A.) Madonna’s songs always seem to fit with the music of the
time
B.) the songs of Madonna always seem to fit with the music
of the time
C.) Madonna always writes songs that fit with the music of
the time
D.) the music of the time is always fit by Madonna’s songs
E.) Madonna always fits the music of the time when writing
her songs
Q #8 Answer
A brilliant songwriter who is able to adjust her
style as she ages, Madonna’s songs always seem
to fit with the music of the time.
C.) Madonna always writes songs that fit with the
music of the time
Q #9
When you bake sugar cookies, [it is important that
one remembers to chill the dough] before cutting
the shapes.
A.) it is important that one remembers to chill the
dough
B.) remembering to chill the dough is important
C.) it is important that you remember to chill the dough
D.) chilling the dough is important for you to have
remembered
E.) to chill the dough is important for one to remember
Q #9 Answer
When you bake sugar cookies, it is important
that one remembers to chill the dough before
cutting the shapes.
C.) it is important that you remember to chill the
dough
Q #10
When donating money to charity, [a nonprofit
organization that will use your gift wisely should be your
priority.]
A.) a nonprofit organization that will use your gift wisely
should be your priority
B.) you should make it your priority to choose a nonprofit
organization that will use your gift wisely
C.) choose a nonprofit organization that will use your gift
wisely as your priority
D.) a nonprofit organization should be your priority that will
use your gift wisely
E.) using your gift wisely should be your priority when
choosing a nonprofit organization
Q #10 Answer
When donating money to charity, a nonprofit
organization that will use your gift wisely should
be your priority.
B.) you should make it your priority to choose a
nonprofit organization that will use your gift wisely
Q #11
In 2005, online shoppers in the United States
charged more money to their credit cards [than]
2004 .
A.) than
B.) than online shoppers for
C.) than in
D.) than would online shoppers in
E.) than they did in
Q #11 Answer
In 2005, online shoppers in the United States
charged more money to their credit cards than
2004 .
E.) than they did in
Q #12
[Written in the late 18th century, modern audiences have enjoyed the
musical theater’s rendition of the opera Don Giovanni by Mozart.]
A.) Written in the late 18th century, modern audiences have enjoyed the
musical theater’s rendition of the opera Don Giovanni by Mozart
B.) Modern audiences have enjoyed the musical theater’s rendition of
the opera Don Giovanni, written in the late 18th century by Mozart.
C.) Mozart’s late 18th century opera Don Giovanni was enjoyed by
modern audiences seeing the musical theater’s rendition.
D.) Don Giovanni, written by Mozart in the 18th century, was a musical
theater’s rendition of an opera that modern audiences had enjoyed.
E.) Having been written in the late 18th century by Mozart, the musical
theater’s rendition of the opera Don Giovanni was enjoyed by modern
audiences.
Q #12 Answer
Written in the late 18th century, modern
audiences have enjoyed the musical theater’s
rendition of the opera Don Giovanni by Mozart.
B.) Modern audiences have enjoyed the musical
theater’s rendition of the opera Don Giovanni,
written in the late 18th century by Mozart.
Q #13
Surfing the Internet for hours at a time, [Claudia stares at
her computer screen until her eyes begin to hurt.]
A.) Claudia stares at her computer screen until her eyes begin
to hurt
B.) Claudia’s eyes begin to hurt as she stares at her computer
screen
C.) staring at her screen until her eyes begin to hurt was
Claudia
D.) Claudia was staring at her computer screen until her eyes
would begin to hurt
E.) until her eyes began to hurt, Claudia staring at her
computer screen
Q #13 Answer
Surfing the Internet for hours at a time, Claudia
stares at her computer screen until her eyes
begin to hurt.
A.) Claudia stares at her computer screen until her
eyes begin to hurt
Q #14
Dr. Sosa’s delightful sense of humor and friendly
smile [puts her patients] at ease.
A.) puts her patients
B.) having put her patients
C.) her patients have been put
D.) put her patients
E.) putting her patients
Q #14 Answer
Dr. Sosa’s delightful sense of humor and friendly
smile puts her patients at ease.
D.) put her patients
Essay Prompt
“In any contest between power and patience,
bet on patience.” – W.B. Prescott
Which is a more powerful force of social
change: power or patience? Write an essay in
which you answer this question and support
your position logically with examples from
literature, the arts, history, politics, science and
technology, current events, or your experience
or observation.
Pro Power
You’re waiting for someone to do something.
Nothing’s going to get done if everyone’s
patient.
Dictators get stuff done.
Pro Patience
1. You can’t teach an old dog new tricks.
2. The new generation has different ideas than
the last.
3. These ideas tend to be more liberal.
4. Old people die.
5. Therefore, if you wait long enough, you will
get more liberal ideas in society.
Download
Related flashcards

Music history

23 cards

Medieval music

32 cards

Baroque music

41 cards

Create Flashcards