Group 1 Quiz- Chapter 1 BA 3301, Section 002 Every summer

advertisement
Group 1
Quiz- Chapter 1
BA 3301, Section 002
1.
Every summer, American Airlines increases the amount of frequent flyer miles required to fly around the
world. The price lowers during the seasons that their customers travel less. This is an example of:
A) Market myopia
B) Exchange
C) Demarketing
D) Market Offerings
2.
What is the starting point of the selling concept?
A) Existing products
B) Factory
C) Selling and Promoting
D) Profits through sales volume
3.
In marketing, “demands” can be defined as:
A) A state of felt deprivation
B) The form humans needs take as shaped by culture and individual personality
C) Human wants that are backed by buying power
D) How much product a consumer seeks out to purchase
4.
What are the 4 P’s of Marketing:
A) Product, purchase, price promotion
B) Product, price, place, promotion
C) Product, principle, place, promotion
D) Product, principle, purchase, price
5.
Which of the following is not a Customer Relationship group?
A) Butterflies
B) Strangers
C)Friend of a Friend
D) Barnacles
E) True Friends
6.
What is the societal marketing concept?
A) idea that consumers will favor products that offer the most quality, performance and features
B) idea that consumers will not buy enough of the firm's products unless it has a large-scale selling and
promotion effort
C) idea that achieving organizational goals depends on knowing the needs and wants of target markets
and delivering the desired satsifactions better than competitors do
D) idea that a company's marketing decisions should consider consumers' wants, the company's
requirements, consumers' long term interest, and society's long-run interests
7.
Which of the following is true about the selling concept?
A) Its goal is to get short-term sales with little concern about who buys or why.
B) The idea that a company's marketing decisions should consider the consumer's long-run interests and
society's long-run interests.
C) Consumers will not buy enough of the firm's products unless it undertakes a large-scale selling and
promotion effort.
D) The idea that consumers will favor products that are available and highly affordable.
Group 1
Quiz- Chapter 1
BA 3301, Section 002
8.
In terms of Marketing, what is the term “value” best described as?
A) Customer needs, wants and demands
B) what you give up in order to get something
C) customer needs, not wants
D) customer wants, not needs
9.
When Building customer relationships, what is the last step in the 4 step process?
A) Understanding the marketplace and customer needs
B) Building profitable customer relationships
C) Constructing marketing programs
D) Designing a customer-driven marketing strategy
10. Which of the following is not one of the 4 P’s of Marketing?
A) Product
B) Place
C) Promotion
D) Progress
Quiz Answer:
1) A
2) B
3) C
4) B
5) C
6) D
7) C
8) B
9) B
10) D
Download
Related flashcards
Business

28 Cards

Business terms

50 Cards

Labor

14 Cards

Create flashcards