Test Bank - Chapter 2

advertisement
Test Bank - Chapter 2
Gaining Proficiency:
Copying, Formatting, and Isolating Assumptions
Chapter Objectives
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Explain the importance of isolating assumptions within a worksheet.
Define a cell range; select and deselect ranges within a worksheet.
Copy and/or move cells within a worksheet; differentiate between relative, absolute, and mixed
addresses.
Format a worksheet to include boldface, italics, shading, and borders; change the font and/or alignment
of a selected entry.
Change the width of a column; explain what happens if a column is too narrow to display the computed
result.
Describe in general terms the steps to build a worksheet for a financial forecast.
Multiple Choice
1. Which of the following is a valid worksheet range?
(a) B6
(b) A2:A3
(c) C4:G9
(d) All of the above
answer: d
2. Assume you have copied the formula =(B3+B4)/B5,from cell B6, to C6 which of the following is true?
a) C6 represents the source range
b) B6 represents the destination range
c) B6 represents the source range
d) None of the above
answer: c
3. Cell E3 contains the function =AVERAGE(A3:D3). What will be the contents of cell E4 if the entry in
cell E3 is copied to cell E4?
(a) =AVERAGE(A3:D3)
(b) =AVERAGE(A4:D4)
(c) =AVERAGE($A$3:$D$3)
(d) =AVERAGE($A$4:$D$4)
answer: b
4. Cell E3 contains the function =AVERAGE(A3:D3). What will be the contents of cell E4 if the entry in
cell E3 is moved to cell E4?
(a) =AVERAGE(A3:D3)
(b) =AVERAGE(A4:D4)
(c) =AVERAGE($A$3:$D$3)
(d) =AVERAGE($A$4:$D$4)
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
answer: a
5. Cell E3 contains the function =AVERAGE($A3:$D3). What will be the contents of cell E4 if the entry in
cell E3 is copied to cell E4?
(a) =AVERAGE(A3:D3)
(b) =AVERAGE(A4:D4)
(c) =AVERAGE($A3:$D3)
(d) =AVERAGE($A4:$D4)
answer: d
6. What happens if you point to a cell and click the right mouse button?
(a) The cell contents are erased
(b) The entire row is erased
(c) A context sensitive menu or shortcut menu pertaining to the cell is displayed
(d) The Office Assistant tip that relates to the current operation is displayed
answer: c
7. Which of the following may be copied using the Copy command?
(a) A cell
(b) A range of cells
(c) A function
(d) All of the above
answer: d
8. Which of the following statements best describes the Move command?
a) Move allows the contents of the cell or cells to be transferred elsewhere while the original
cells remain intact
b) Move allows the contents of the cell or cells to be elsewhere; the original cell contents are
empty
c) Move allows contents of the cell or cells to be transferred only if the cell contains formulas
d) Move allows the contents of the cell or cells duplicated
answer: b
9. Which of the following is an example of mixed cell referencing?
a) $C$4
b) $C4
c) C$4
d) Both b and c
answer d
10. Which of the following is considered an absolute cell reference?
(a) C6
(b) #B#13
(c) $C8
(d) $C$8
answer: d
11. Which cell reference would change if the formula =A1*$B$1 is copied to a new location?
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
(a)
(b)
(c)
(d)
answer: a
A1
$B$1
Both A1 and $B$1
Neither A1 nor $B$1
12. In the formula =$B$4*C4, which cell address will change when the cell is copied?
(a) $B$4
(b) C4
(c) Both $B$4 and C4
(d) Neither $B$4 nor C4
answer: b
13. Assume you are creating a worksheet to calculate projected earnings. You expect to create and copy
several formulas using the inflation rate which is found in cell C6. Since the inflation rate will always
be in cell C6, the formulas referencing the cell should show
(a) C6
(b) $C$6
(c) &C&6
(d) @[email protected]
answer: b
14. Which of the following command(s) are needed to copy the contents of a cell from one location to
another?
(a) The Duplicate command
(b) The Copy command
(c) The Paste command
(d) Both the Copy and Paste commands
answer: d
15. What is the limit on Excel filenames?
(a) 8 characters
(b) 16 characters
(c) 25 characters
(d) 255 characters
answer: d
16. If cell A3 has a cell width of 8, and the label entry is John Smith, what will be displayed in the cell?
(a) John Smith, if B3 is empty
(b) John Smith if A4 is empty
(c) John Smith, regardless of the contents of the adjacent cell
(d) ########
answer: a
17. The width of column A is 9. What will be displayed if the entry in A2 is Sales Revenue, assuming cell
B2 is empty?
(a) Sales Rev
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
(b) Sales Revenue
(c) #########
(d) None of the above
answer: b
18. The width of column B is 8. What will be displayed if the entry in B2 is $100,000.00, assuming C2 is
empty?
(a) $100,000
(b) $100,000.00
(c) #########
(d) It is not possible to determine from the information given
answer: c
19. Which of the following is displayed in a cell if the number in the cell is longer than the cell width?
(a) A series of number signs (########)
(b) The value is displayed, but the display is truncated starting from the right-most digits
(c) The value is displayed, but the display is truncated starting from the left-most digits
(d) The answer depends on whether the cell to the right is empty
answer: a
20. Which of the following would you use to change the font size of a cell in Excel?
(a) Cell format on the File menu
(b) Font size on the Tools menu
(c) Cell format on the Edit menu
(d) The Formatting toolbar
answer: d
21. Which of the following formats will display a constant with a dollar sign ($1234.56)?
(a) Accounting format
(b) Currency format
(c) Both Accounting and Currency formats
(d) Neither Accounting nor Currency formats
answer: c
22. How would the number .05 be displayed if Percent format with 2 decimal places is specified?
(a) .05%
(b) 5.0%
(c) 5.00%
(d) 50.00%
answer: c
23. Which of the following commands is not found on the Format Cells menu?
(a) Number
(b) Alignment
(c) Orientation
(d) Font
answer: c
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
24. Which of the following can be changed using the Format Cells command?
(a) The number of decimal places displayed in a cell or range
(b) The typeface
(c) The point size
(d) All of the above
answer: d
25. What will be displayed in a cell if =1/2 is entered in it assuming the general numeric format is in effect?
(a) .5
(b) The date value of January 2 of the current year
(c) 1/2
(d) .5 or 1/2 depending on the format in effect
answer: a
26. What will be stored in a cell if 2/5 is entered in it?
(a) 2/5
(b) .4
(c) The date value February 5 of the current year
(d) 2/5 or .4 depending on the format in effect
answer: c
27. Which of the following cannot be changed using the Format Cells command?
(a) The font size
(b) The worksheet margins
(c) The vertical alignment of text in the cell
(d) The number of decimal places displayed
answer: b
28. What is the easiest way to change the column width to accommodate the widest cell entry?
(a) Use the Format Columns command
(b) Click on the Autoset button on the Formatting toolbar
(c) Double click on the right boundary of the column heading
(d) Click the right mouse button on the boundary of the column heading to bring up the quick menu
answer: c
29. Which of the following entries will Excel format automatically?
(a) $100,000
(b) 1.5%
(c) Both $100,000 and 1.5%
(d) Neither $100,000 nor 1.5%
answer: c
30. Which of the following is true regarding numeric formatting changes versus the numeric values?
a) When you change the numeric formatting the value will change
b) When you change the numeric formatting the value will not be changed
c) When you change the numeric formatting the value will be truncated
d) None of the above is true
answer: b
31. The formula =B3+C4 is stored in cell D5. You wish to change the formula to =(B3 + C4)/2. How do
you best do that?
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
(a)
(b)
(c)
(d)
answer: d
Reenter the entire formula in D5
Choose Edit Delete and reenter correctly
Choose Edit Clear and reenter correctly
Click on the Formula bar, edit and hit enter
32. Which of the following method is used to correct mistakes?
a) Re-enter the information
b) Click Undo and reenter
c) Edit the contents in the Formula bar and click on enter
d) Use Edit Delete and re-enter
answer: c
33. Which key is used to select a noncontiguous ranges?
(a) Shift
(b) Ctrl
(c) Alt
(d) Ctrl+Shift
answer: b
34. What would happen if you select a range of cells (such as D5:D7), then press the Ctrl key and select a
different range of cells (such as D11:D13)?
(a) The first range will be copied to the second range
(b) The first range will be moved to the second range
(c) The first range will be deselected
(d) Both ranges will be selected
answer: d
35. What would happen if you select a range of cells (such as D5:D7), then select a different range of cells
(such as D11:D13) without pressing the Ctrl key?
(a) The first range will be copied to the second range
(b) The first range will be moved to the second range
(c) The first range will be deselected
(d) Both ranges will be selected
answer: c
36. What will happen if you select three non-contiguous ranges, then select a new font?
(a) Only the first range selected will receive the new formatting
(b) Only the last range selected will receive the new formatting
(c) All of the selected ranges will receive the new formatting
(d) You will see an error message indicating that the operation is not possible
answer: c
37. What is the easiest way to display cell formulas?
(a) Using the Format Cells command
(b) Using the Formula Display command
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
(c) Press Ctrl+`
(d) Use Options Display
answer: c
38. Which command would you use to change the orientation of a worksheet from portrait to landscape?
(a) Print Preview
(b) Page Setup
(c) File
(d) View
answer: b
39. Which of the following options are found on the Formatting toolbar?
(a) Boldface
(b) Currency format
(c) Left alignment
(d) All of the above
answer: d
40. Which of the following options is not found on the Formatting toolbar?
(a) Copy
(b) Italics
(c) Comma format
(d) Font size
answer: a
41. Cell A4 contains the formula =(A1+A2). What will be the contents of cell B4 if the cell entry in cell A4
is copied to cell B4?
(a) =(A1+A2)
(b) =(B1+B2)
(c) It is not possible to determine without knowing the values in cells A1 and A2
(d) It is not possible to determine without knowing the values in cells B1 and B2
answer: b
42. Cell A4 contains the formula =(A1+A2). What will be the contents of cell B4 if the cell entry in cell A4
is moved to cell B4?
(a) =(A1+A2)
(b) =(B1+B2)
(c) It is not possible to determine without knowing the values in cells A1 and A2
(d) It is not possible to determine without knowing the values in cells B1 and B2
answer: a
43. A formula containing the entry =$B$3 is copied to a cell one column over and two rows down. How
will the entry appear in its new location?
(a) =$B$3
(b) =B3
(c) =$C$5
(d) =$D$4
answer: a
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
44. A formula containing the entry =$B3 is copied to a cell one column over and two rows down. How will
the entry appear in its new location?
(a) =$B3
(b) =B3
(c) =$C5
(d) =$B5
answer: d
45. Which of the following entries is equivalent to the numeric entry .5?
(a) =1/2
(b) 1/2
(c) Both =1/2 and 1/2
(d) Neither =1/2 nor 1/2
answer: a
46. Suppose you are creating a worksheet and delete row 3, then format cell A6 as percent with 2 decimal
places. What is the effect of clicking the Undo button twice?
(a) The number in cell A6 will return to its previous formatting
(b) The number in cell A6 will return to its previous formatting and row 3 will be reinserted
(c) The second Undo command reverses the first Undo command, so the worksheet remains as it was
prior to the first Undo command
(d) The situation is not possible because the Undo command is not available in Microsoft Excel
answer: b
47. You are creating a sales forecast, and have entered 1997 sales in cell B4. The expected rate of increase
is located in cell C2. What formula would you enter in cell C4, then copy that formula to cells D4:E4 in
order to calculate the forecast for 1998 to 2000?
(a) =B4+B4*C2
(b) =$B$4+$B$4*C2
(c) =B4*(1+$C$2)
(d) None of the above
answer: c
48. Which of the following statements regarding ranges is true?
(a) A range may consist of a single cell
(b) Two or more noncontiguous ranges may be selected using the Ctrl key
(c) Formatting changes will be applied to all selected ranges
(d) All of the above
answer: d
49. The Format Painter which allows you to copy the formatting from one cell to another can be found
a) On the Formatting Toolbar
b) On the Standard Toolbar
c) Under Tools menu
d) Under the Edit menu
answer: b
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
50. Which of the following statements regarding cell formatting in Excel is true?
(a) A worksheet cannot be formatted with more than one font
(b) The default alignment for Text format labels is right justification
(c) The true appearance of fonts cannot be seen until the worksheet is printed
(d) None of the above
answer: d
True/False
51. A cell range may be as small as a single cell or as large as the entire worksheet.
answer: T
52. A command will affect all the cells in a selected range.
answer: T
53. The cells you are copying to when executing a Copy command are called the destination range.
answer: T
54. If you select the range A1:C4, then execute the Copy command, the selected range is considered the
source range.
answer: T
55. A cell reference with two dollar signs is a relative reference.
answer: F
56. An absolute reference remains constant throughout a copy operation.
answer: T
57. A relative reference remains constant during a move operation.
answer : T
58. A formula may contain both absolute and relative cell references.
answer: T
59. When a numeric formatting change is applied, the numeric value will change to reflect the new format.
answer: F
60. The contents of a cell (cell formula) may change as the result of a move operation elsewhere in the
worksheet.
answer: T
61. It is not possible to change the contents of a cell without retyping the entire entry.
answer: F
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
62. A flashing border around a cell means the contents of the cell have been copied to the clipboard.
answer: T
63. The Copy command can be invoked using the Copy button on the Standard toolbar or the Ctrl+C
keyboard equivalent.
answer: T
64. The default alignment for Text format labels is left justification.
answer: T
65. Numeric entries are left-justified by default.
answer: F
66. By clicking on the right mouse button in a cell, a context sensitive menu will appear.
answer: T
67. The best way to center a title across a five column worksheet is to type the title in column C, then
center the title in the cell.
answer: F
68. Worksheet labels must be left justified.
answer: F
69. Formatting commands are available in the Formatting toolbar, the Format menu, and shortcut menus.
answer: T
70. A value entered as 5% is stored internally as .05
answer: T
71. The formatting options can be specified for noncontiguous cell ranges. Noncontiguous ranges can be
specified by using the Ctrl key.
answer: T
72. In order to copy the contents of a cell, you need to execute both the Copy and Paste commands.
answer: T
73. You can make changes to a formula in the cell itself or in the formula bar.
answer: T
74. Ctrl+` is the keyboard method of selecting noncontiguous ranges.
answer: F
75. The keyboard can be used to select a cell range.
Exploring Microsoft Excel 97
Test Bank Chapter 2: Gaining Proficiency
answer: T
76.
Exploring Microsoft Excel 97
Download
Random flashcards
State Flags

50 Cards Education

Countries of Europe

44 Cards Education

Art History

20 Cards StudyJedi

Sign language alphabet

26 Cards StudyJedi

Create flashcards