Please download the definite presentation agenda here.

advertisement
SIMULIA BENELUX
2014 REGIONAL USER MEETING
PROGRAM
WELCOME
SIMULIA Benelux is delighted to welcome you to the 2014 Regional User Meeting. This
longstanding tradition in the SIMULIA community provides an invaluable platform for
industry and academia to join together and learn how the latest simulation technology
and methods can accelerate and improve product development.
SPONSORS
AGENDA
SIMULIA BENELUX Regional User Meeting
Day One - November 6th
8:00
Registration and Coffee
8:30
Welcoming Remarks
(15 min)
Alan Prior
Director, Technical Sales
SIMULIA EuroNorth & Nordics
8:45
SIMULIA Corporate Overview
(45 min)
Roger Keene
Vice President
SIMULIA Worldwide Operations
9:30
(30 min)
Formula Student Team Delft
10:00
Coffee Break
(30 min)
10:30
NAFEMS – An Overview of Technical Activities
(15 min)
Ian Symington
Technical Officer
NAFEMS
10:45
Abaqus 6.14 Update & Software developments in fe-safe 6.5
(45 min)
Gertjan Kloosterman
Senior Technical Specialist
SIMULIA Benelux
Anders Winkler
Senior Technical Specialist fe-safe
SIMULIA Nordic
11:30
Multiscale simulations of complex materials using Abaqus
(30 min)
Sergio Turteltaub
Associate Professor
Delft University of Technology
12:00
(30 min)
Failure of Short-Fiber Reinforced Plastic skin-stringer butt-joint
connection
Bas Tijs
Stress engineer
Fokker Aerostructures B.V.
Wouter Wilson
Engineering Manager Analyses
Fokker Landing Gear B.V.
12:30
Group Photo & Lunch
(90 min)
14:00
3DEXPERIENCE
(60 min)
Gregor JUDEX
User Experience Senior, Product Introduction
SIMULIA
John William
Technical Sales Specialist
SIMULIA Benelux
15:00
Simulation of disc degeneration in the spine
Marc van Rijsbergen, Véronique Barthelemy, Wouter Wilson,
(30 min)
Bert van Rietbergen, Keita Ito
Orthopaedic Biomechanics, Department of Biomedical Engineering
Eindhoven University of Technology
15:30
Coffee Break
(30 min)
16:00
Dynamic Oil Pump Analysis using Abaqus
(30 min)
Harold van Aken
Director and Senior Simulation Engineer
Code Product Solutions
16:30
Finite element modeling of wind turbine blades
(30 min)
Mathijs Peeters, Wim Van Paepegem
Mechanics of Materials and Structures
Ghent University
17:00
(30 min)
Simpleware to Abaqus: 3D-Image Based Simulation with
Applications in Oil & Gas, Aerospace, Automotive and the Medical
Device Industries
David Harman
Regional Technical Sales Manager
Simpleware
17:30
(30 min)
The use of FEM to compare different designs of Total Knee
Arthroplasty
Silvia Pianigiani, Bernardo Innocenti
BEAMS Department
Université Libre de Bruxelles
18:00
Q&A Panel, agenda evening program
(30 min)
18:30
End of day 1
Drinks
19:00
Conference Dinner & Musical Entertainment
AGENDA
SIMULIA BENELUX Regional User Meeting
Day Two - November 7th
8:00
Registration and Coffee
8:30
Welcome & Day overview
(15 min)
Alan Prior
Director, Technical Sales
SIMULIA EuroNorth & Nordics
8:45
Optimization update (Isight and Tosca)
(45 min)
Arie Platschorre
Senior Technical Specialist
SIMULIA Benelux
9:30
(30 min)
Automated design of composite landing gear brace assemblies
Wouter Wilson, Gert-Jan Versteeg
Engineering Manager Analyses
Fokker Landing Gear B.V.
10:00
(30 min)
Natural frequency analysis of a thruster
Rob Dokter
Manager Structural Analysis - Business Line Propulsion
Wärtsilä Ship Power
10:30
Coffee Break
(30 min)
11:00
(30 min)
Frequency Domain Approach for Homogenization of Viscoelastic
Composites Using ABAQUS
Mohamed El Hachemi
Advanced Materials & Structures
Centre De Recherche Public Henri Tudor
11:30
(30 min)
Modelling LoW8 Pressure Vessels
Stanley Wong
Stress Engineer
Advanced Lightweight Engineering (ALE)
12:00
(30 min)
Modeling the Selective Laser Melting 3D Metal Printing Process
Rob Huls
Senior scientist
National Aerospace Laboratory (NLR)
12:30
(30 min)
Numerical simulation of the 'human impact' pendulum test for
structural glass
Joren Pelfrene, Sam Van Dam, Wim Van Paepegem
Department of materials science and engineering
Ghent University
13:00
Lunch
(60 min)
14:00
Parallel workshop sessions
Workshop A: Modeling Polymers and Plastic with Abaqus
This workshop covers the material testing, material modeling and finite element
analysis of polymers and plastics. The instructor will present the material models
available in Abaqus to represent the polymers and discuss the process of materialmodel calibration using test data. Characterizing a particular polymer compound for
use with FEA can be quite challenging because of the complexity of its behavior. This
course ties together issues of how to test the material, under what conditions, what
loadings, what preconditioning, and how to use this test data to derive a reliable
and robust FEA material model for the polymer/plastic.
Workshop B: Getting Started with 3DX and Simulation Apps –
Hands-on session
In this workshop users will get to know the SIMULIA apps in the new 3DEXPERIENCE
platform using hands-on workshops with guided instructions. Users will get familiar
with the new user-interface and get to know the workflows to create, run and postprocess different Abaqus analysis using different SIMULIA apps. Focus will be on the
advanced functionality specific to the 3DEXPERIENCE platform which demonstrates
the power of the platform to deliver new user experience to perform your Abaqus
simulations.
15:00
Coffee Break
15:15
Continuation Workshops
17:00
Adjourn
Download
Related flashcards
Create Flashcards