Slide 1

advertisement
Training untuk Paid Member (PM)/
Brand partner baru
Part 1
Oleh:
Star Platinum Hasmi
1
Selamat datang ke keluarga besar
VEMMA
Team : Ultimate Venture
[email protected]
Apa kemahiran online asas yg
perlu ada
1. Copy dan paste
2. Cara download file
3. Buka, baca dan reply emel (sebaiknya
gunakan gmail)
4. Penggunaan Facebook (FB)
5. Down load browser chrome (byk
kelebihannya). www.google.com/chrome
Simple kan …..
Kenapa VEMMA ??
1. Bukan MLM tapi bisnes networking atau
MVM (multi volume marketing)
2. Bisnes online No.1 di Malaysia (trend
terkini)
3. Produk terbaik- Antioksidan terbaik di
dunia
4. Sistem canggih yg menutup kelemahan
(vemma builder)
5. Melahirkan ramai jutawan, payout lebih
50%
6. Boleh diwarisi
Adakah anda serius sebagai
usahawan?
Jika Ya…UPGRED DENGAN ULTIMATE dan alami bebas
kewangan dalam masa singkat seperti kami!
• Kelebihan Pakej Ultimate
• 1) Layak fast start bonus RM1520 (USD400) berbanding
• 2) Free maintainence 6 bulan
• 3) Layak momentum bonus utk tempoh 120 hari
• 4) Maximum payout perweek layak mendapat USD25,000 .
*
Upgrade ke status ultimate hanya SEKALI SEUMUR HIDUP.
5) Jika anda bermula dengan pakej selain
Ultimate, anda diberi masa 90 hari utk
upgrade ke status Ultimate.
Caranya: Call ofis di PJ 0379552222, berikan nama
dan no id . Mrk akan berikan nasihat ttg cara2
bayaran.
6) Kita lebih yakin utk buat bisnes ini7) Product
kita akan dapat sebanyak 15 pek, boleh jual
/kongsi dgn lebih ramai
Kenali 2 website perniagaan anda
1. www.vemmabuilder.com
- setiausaha perniagaan anda
- usd 19.95 sebulan
- free kiranya enroll 5 PM sebulan
2. www.vemma.com
- Pejabat /Ofis anda
- Lihat bonus dll
Set up Asas untuk setiap member
Vemma (berdasarkan emel drp
enroller)
• Langkah #1 – download Skype, install dan register sebagai
Skype user
– Ini adalah utk memudahkan komunikasi dan untuk join
group Skype meeting (online) setiap SELASA 8.30pm
(setiap member WAJIB hadir meeting ini untuk BERJAYA)
• Langkah #2 – set up laman web vemma.com
– PENTING – untuk semak points (CV) terkumpul, lihat
genealogy dan bonus history dsb
Set up Asas untuk setiap member
Vemma (cont’d)
• Langkah #3 – Isikan maklumat bank untuk tujuan kemasukan
bonus ke dalam akaun
• Langkah #4 – Email kenalan-2 anda supaya mereka daftar
PERCUMA dan tempah kedudukan awal
• Langkah #5 – SMS kenalan-2 supaya daftar PERCUMA di
website anda
Langkah #1 – Download Skype
• Cara shortcut: taipkan di address bar browser
anda www.rimieworld.com/SkypeSetup.exe
Bar paling atas ni
ialah ‘address bar”
taip sini!
Klik sini untuk
save file.
Langkah #1 – Download Skype (cont’d)
• Selepas habis download dan save, double-click file yg
anda baru download tadi, iaitu SkypeSetup.exe dan
komputer anda akan install software ni.
• Selepas install, open aplikasi Skype dan register
username dan password.
Klik sini untuk create
akaun baru
Isikan borang,
dan klik sini
- Skype akan check username availability, jika tak available, cuba
username lain, boleh tambah noktah di tengah-2 nama, atau letak
nombor, contoh: uv.member atau uvmember2011
Klik sini untuk add contacts: enroller anda, upline enroller dan mentor2 anda – refer
email panduan #1
Taipkan username skype
mereka di sini
Klik sini untuk add
mereka sebagai
contacts
Contoh: hasmihashim, rasyihah, vefazira, azreenali,
rosmawati43
Jika di tab ni warna oren, maknanya ada
chat message menunggu, klik sini untuk
baca dan respond
Klik di profile dan klik di ‘Full name’
dan tambah ‘v’ di depan nama anda
(utk team Ultimate Venture)
Klik sini untuk lihat message
chatting – dimana ada nombor
warna oren
Taip sini dan tekan ‘enter’ untuk hantar
message or chatting
Utk masukkan emoticons, tekan sini
Langkah #2 – set up Vemma.com
• Laman web ni penting untuk semak geneology
(list members di bawah anda), bonus, ranking,
points (CV) terkumpul dan sebagainya.
• Daftar di www.vemma.com
– Klik di account login (atas kanan)
– Create new account
• Lihat laman web ni untuk lihat panduan set
up: http://www.adihalim.ws/myvemma.html
Langkah #3 – update no akaun bank
anda utk kemasukan bonus
•
•
•
•
1) www.vemmaasia.com
2) KLIK DIRECT DEPOSIT (atas kanan)
3) Isi kan maklumat akaun bank anda di borang disediakan
4) Klik ‘save’ - SIAP
•
•
Sekiranya ada bonus nanti, HQ vemma, PJ akan masukkan terus ke akaun anda.
Ingat, bekerja di vemma sama seperti sektor lain, kena kerja dahulu baru bonus di
beri.
•
•
•
•
•
Pembayaran bonus di vemma;
Bonus minggu pertama - akan dimasukkan ke akaun pada minggu ke 5 anda join.
Bonus minggu ke 2 - akan dimasukkan ke akaun pada minggu ke 6 anda join,
dan begitulah seterusnya...
Jika boleh gunakan akaun salah satu berikut - Maybank ,(paling cepat clear),
Eonbank, CIMB
Langkah #4 – Email website anda
kepada kenalan
• Pastikan anda sudah mendapat permanent VID (9
angka) dari Vemma.
• Jika anda upgred melalui Vemmabuilder.com,
anda sudah mempunyai website (dalam English)
iaitu www.vemmabuilder.com/123456789 <--VID
anda
• Sertakan alamat website ini di dalam email, dan
hantar kepada rakan-2.
• Sila refer email panduan #5 & #6
-Jika anda belum dapat website percuma seperti di atas, sila
contact enroller anda dan sertakan nama dan VID, untuk kami
set up.
- contoh: www.rimieworld.com/rasyihah
Langkah #5 – SMS website anda
kepada kenalan
• Cara yang berkesan untuk menarik perhatian rakan2 anda
• SMS dan sertakan alamat website anda.
• Contoh ayat (reka ayat seperti anda bercakap dengan
mereka):
Salam/Hi Azman. Rasyihah ni, cuba you daftar percuma di
website ni, www.rimieworld.com/rasyihah dan dapatkan
info. Ni suatu peluang biz internet baru dan hangat. Check
it out.
• Follow up dgn mereka 1-2 hari selepas tu dengan call, tanya,
dah daftar lom?
***Recording lengkap http://newmember.rasyihah.com
Akhirnya…….
• Buat dan ikut saja steps yg diberikan… tiada rahsia
• Kami serius nak bantu anda berjaya,…Anda pula
bagaimana?
• Pastikan Skype meeting selasa 8.30pm JANGAN
MISS… SGT PENTING!
• Webinar training akan diadakan setiap Isnin dan
Rabu
• Webinar Biz Preview Online – setiap Jumaat 8.30pm
• GOOD LUCK – Kami Sayang Anda Semua…..
Download