Uploaded by Pebic Bog

Primjeri motivacijskog pisma 3 primjer

advertisement

Primjeri motivacijskog pisma

1.

Kandidat odgovara na oglas

Ako odgovarate na konkretan oglas za posao, motivacijsko pismo možete napisati ovako:

Mr. Kenan Kočić

MAG Savjetovanje d.d.

Stupska 42

Sarajevo

Odgovor na oglas za radno mjesto – konzultant

Poštovani gospodine Kočić, ja sam baš onakav konzultant kakvog tražite u oglasu na portalu rad.ba. Imam višestruka iskustva u tom području rada i sposoban sam prilagoditi se svakoj situaciji prema potrebi. Iskusan sam u savjetodavnom području i izvrsnom poznavanju rada na računalu, što vi tražite.

Trenutno radim u prestižnoj savjetodavnoj korporaciji. Imam dobre reference vezane uz projekte na kojima sam radio. Iz vašeg oglasa stekao sam dojam da je radno mjesto iz vašeg oglasa dosta slično ovome na kojem sada radim.

Uz vještine koje navodim u svojoj biografiji, kao što su planiranje, organiziranost i rukovođenje, još bih dodao i certifikat Project Manager tečaja prestižnog Instituta za Menadžment.

Možete me kontaktirati putem dolje navedenih kontaktnih informacija.

Hvala vam za vaše vrijeme.

Srdačan pozdrav,

Petar Perić

Nikole Šopa 2

Sarajevo

Tel.:

E-mail: @mail.com

2. U slučaju kad se motivacijsko pismo ne traži

Poslodavac ne mora tražiti motivacijsko pismo od kandidata. Međutim, uvijek je bolje napisati ga. Primjerice ovako:

Na pažnju,

Mr. Ivana Pešto

Marketing i savjetovanje d.d.

Bosanska 42

Sarajevo

Prijava za radno mjesto u marketingu

Poštovana gospođo Pešto, imam mnogo iskustva vezanih uz marketinška istraživanja. Autor sam mnogih članaka o poboljšanju efikasnosti marketinških istraživanja objavljenih u renomiranim stručnim medijima.

Mogu vam pružiti vrijednu pomoć prilikom planiranja poslovnih ciljeva vaše tvrtke, realizacije ključnih projekata i kod usavršavanja vaših marketinških taktika.

U decembru ću završiti disertaciju koja će obuhvaćati sva moja dosadašnja iskustva i znanja u području marketinških istraživanja u prestižnim marketinškim tvrtkama.

Vjerujem da bi vam moj potencijal bio koristan i unosan, stoga bih se s vama volio susresti i na osobnom razgovoru.

Srdačan pozdrav,

Alen Alenović

Geteova 1

Sarajevo

Tel.:

E-mail: @mail.com

3. Motivacijsko pismo na preporuku

Poznanik ili bivši kolega vam je preporučio da se obratite određenoj firmi s molbom za posao?

Njegovo ili njezino ime treba navesti odmah na početku pisma, kako biste bili sigurni da će primatelj to pročitati. Opet treba istaknuti sve vaše prednosti i iskustva koja bi za firmu bili unosni. Dobro je spomenuti i to kako vas je prijašnji poslodavac nagradio.

Gđa Ivana Pešto

Reklamna i komunikacijska agencija d.o.o.

Trg Heroja 42

Sarajevo

Poštovana gospođo Pešto, gospodin Marko Stanković, izvršni direktor agencije Eleonora, preporučio mi je da vas kontaktiram u vezi sa otvaranjem pozicije stručnjaka za PR u vašoj agenciji.

Kao urednik Dnevnih novosti razvio sam svoj novinarski talent i proširio iskustva. Obzirom da je radni kolektiv Dnevnih novosti malen, imao sam prilike naučiti kako formatirati, stvarati koncepte, raditi korekturu, proniknuti u izdavačke aktivnosti i nadzirati kreativnu proizvodnju.

Zahvaljujući mojoj trenutnoj poziciji u GLP-u imam široko znanje u području komunikacijskih aktivnosti, od stvaranja prinatnih izvještaja do pripremanja sadržaja direct mail kampanje.

Visoko sam motiviran, što su moji prijašnji poslodavci nagradili brzim profesionalnim napredovanjem i dodjeljivanjem više ovlasti i odgovornosti. U roku od pet mjeseci sam od pozicije izdavačkog asistenta došao na mjesto samostalnog urednika.

Rado bih s vama porazgovarao o tome kako bih mogao pridonijeti radu vaše tvrtke.

Alen Alenović

Geteova 1

Sarajevo

Tel.:

E-mail: @mail.com

4. Motivacijsko pismo za tek diplomirane

U ovakvom pismu treba rastjerati poslodavčeve strahove vezane uz neiskustvo kandidata koji dolaze s fakulteta. Dobra formula za to je naglasiti kako niste tipičan pripravnik sa fakulteta. To može pobuditi zanimanje.

Gđa Ivana Pešto

Investicije d.o.o.

Trg Heroja 42

Sarajevo

Poštovana gospođo Pešto,

Vjerujem da me moja poslovna iskustva kao i karakterne osobine čine izvrsnim kandidatom za poziciju investicijskog brokera u vašoj tvrtki.

Upravo sam završio magisterij ekonomije, smjer Tržište i marketing na Ekonomskom fakultetu u

Sarajevu. Tokom studija bio sam predsjednik studentskog marketinškog društva Budući lideri u gospodarstvu.

Nisam tipičan novopečeni magistar. Dio studija proveo sam u SAD-u, tokom studija radio sam kao agent za radio oglase, također sam se bavio prodajom pretplate za poznate dnevne novine.

Želim razvijati svoju karijeru u području investicija. Spreman sam i lično porazgovarati o poziciji u vašoj tvrtki. Stoga ću vas nazvati da dogovorim termin sastanka.

Hvala vam za vaše vrijeme.

Alen Alenović

Geteova 1

Sarajevo

Tel.:

E-mail: @mail.com

Download