Uploaded by eblake

chapter 1

advertisement
Emergency Medical Responder: First on Scene 10e (Le Baudour)
Chapter 1 Introduction to EMS Systems
1) Enhanced 911 systems allow the caller's information to be received electronically by the:
A) fire station.
B) police station.
C) dispatch center.
D) hospital.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 7
Objective: 1
2) The Medical Director is a physician who assumes the ultimate responsibility for:
A) patient care and protocols.
B) certification and licensure of EMRs.
C) staffing decisions and hiring.
D) answering and dispatching 911 calls.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 4
Objective: 10
3) You have received an order over the phone from the Medical Director to administer oxygen to
the patient. This would be called:
A) off-line medical direction.
B) on-line medical direction.
C) hospital direction.
D) EMS coordinator direction.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 9
Objective: 1
4) The procedures that an Emergency Medical Responder can legally provide as care for a
patient are called:
A) scope of practice.
B) scope of training.
C) standard of care.
D) standard of training.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 6, 9
Objective: 1
1
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc.
5) Emergency Medical Responders are trained in the care and management of ill and injured
patients. An Emergency Medical Responder should not be involved in the process of:
A) gaining access.
B) communication.
C) traffic control.
D) controlling bleeding.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 11, 17
Objective: 10
6) The first priority of an Emergency Medical Responder should be:
A) scene safety.
B) life-threatening problems.
C) airway.
D) none of the above.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 12
Objective: 10
7) You are caring for a patient who has been involved in a motor vehicle collision. Appropriate
personal protective equipment for this patient should include:
A) gloves and a protective gown.
B) eye protection and N95 mask.
C) gloves and eye protection.
D) eye protection and a protective gown.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 13
Objective: 14
8) As an Emergency Medical Responder, when you are helping a person you should:
A) communicate honestly and directly.
B) withhold concerning information to avoid worrying the patient.
C) encourage the person to relax and calm down.
D) keep communication brief.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 8
Objective: 13
9) The Emergency Medical Responder acts as a designated agent of the:
A) fire chief.
B) Medical Director.
C) hospital doctor.
D) EMS coordinator.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 11
Objective: 9
2
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc.
10) The personal protective equipment that minimizes contact with infectious bodily fluids
includes:
A) gloves.
B) gowns.
C) eye protection.
D) all of the above.
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 7
Objective: 10
11) Emergency Medical Dispatchers are trained to:
A) use GPS systems to locate 911 callers.
B) communicate with the Medical Director regarding patient care.
C) provide patient care instructions to 911 callers.
D) advise emergency responders on proper patient care.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 14
Objective: 1
12) Written protocols that have been authorized by the Medical Director as guidelines for patient
care are an example of:
A) on-line medical direction.
B) standing orders.
C) EMS education standards.
D) standards for treatment.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 8
Objective: 9
13) An Emergency Medical Responder provides emergency care:
A) every time an emergency happens.
B) only if the injuries are life-threatening.
C) until EMTs or paramedics take over care.
D) until the patient arrives at the hospital.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 17
Objective: 10
3
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc.
14) You are on your way home when you see a child fall off her bicycle. You stop to help and
find that the child has a deformed right wrist. You call 911 from your cellular phone. Which of
the following information might you need to provide to the 911 dispatcher?
A) The names of the child's parents
B) Your EMR certification number
C) The address of the closest fire department
D) Your exact location
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 14
Objective: 9
15) You respond to a motor vehicle crash with your crew and begin providing care to a patient
from a different culture. Which of the following can you legally consider when making decisions
about the care you provide?
A) The religious beliefs of the patient
B) The ability of the patient to pay for a hospital stay
C) Any unique medical needs of the patient
D) The gender of the patient
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 13
Objective: 11
16) You are attending an Emergency Medical Responder course, and your friend asks you,
"What are the duties of an Emergency Medical Responder?" You know that your patient-related
duties include all of the following EXCEPT:
A) transferring the patient and patient information to other medical professionals.
B) administering medication to ill and injured persons.
C) safely gaining access to the patient.
D) finding out what seems to be wrong with the patient.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 12
Objective: 6
17) Continuous quality improvement programs are specifically designed to:
A) monitor the care provided by responders, in case mistakes were made.
B) create a forum for communication between all levels of responders.
C) allow managers to change protocols based on patient care trends.
D) make regular improvements to all parts of the EMS system.
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 15
Objective: 12
4
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc.
18) The four levels of nationally recognized EMS training are:
A) Emergency Technician, Medical Responder, Advanced Responder, Paramedic.
B) Emergency Medical Responder, Paramedic, Critical Care Nurse, Medical Director.
C) Emergency Medical Technician, Paramedic, Advanced Paramedic.
D) Emergency Medical Responder, Emergency Medical Technician, Advanced Emergency
Medical Technician, and Paramedic.
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 7
Objective: 7
19) Rarely, a situation may require an Emergency Medical Responder to contact the Medical
Director for guidance during patient care. This is an example of:
A) on-line medical direction.
B) off-line medical direction.
C) delegation of authority.
D) medical intervention.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 9
Objective: 9
20) Which of the following skills is within the scope of practice of an Emergency Medical
Responder?
A) Administering pain medication
B) Hazardous material management
C) Controlling severe bleeding
D) Realigning a dislocated shoulder
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 07
Objective: 10
21) Medical direction obtained by speaking directly with Medical Control is called:
A) off-line medical direction.
B) EMS medical direction.
C) on-line medical direction.
D) indirect medical direction.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 9
Objective: 10
22) The first concern at the scene of an emergency is:
A) the patient's chief complaint.
B) to carry out emergency duties.
C) to determine what caused the injury.
D) scene safety.
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 12
Objective: 1
5
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc.
23) When moving or lifting a patient, you should:
A) perform the lift as quickly as possible.
B) use good body mechanics.
C) wait for a supervisor to arrive.
D) ask bystanders to help.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 21
Objective: 13
SCENARIO
Use this scenario to answer the following question(s).
You and your partner are called to a one-vehicle collision. A car has collided with a telephone
pole. You arrive on the scene and notice that the police are controlling the traffic and that the
power company has turned the power off. You and your partner find a 65-year-old male
unconscious in the driver's seat. He is breathing and has a pulse. You notice a starburst to the
windshield, and the patient is unrestrained. As your crew is securing spinal immobilization, the
local Advanced Life Support Crew arrives on scene. You assist the Paramedic and Emergency
Medical Technician with securing the patient to the long backboard and into their unit for
transport. You give the crew a report, and they transport the patient to the hospital while you
return to the fire department for resupply.
24) During your assistance in the above event, which of the following personnel are NOT
recognized levels of EMS-trained individuals?
A) Emergency Medical Technicians
B) Paramedics
C) Emergency Medical Responders
D) Bystanders
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 07
Objective: 7
25) As an Emergency Medical Responder on this call, the first responsibility for you and your
crew would be to:
A) determine the number of patients needing your care.
B) ensure that it is safe for you and your crew to enter the area.
C) determine the need for advanced resources.
D) ensure that the patient has an open airway.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 12
Objective: 1
6
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc.
26) Spinal immobilization protocols in your area recently changed because of new research
regarding cervical spine injuries. This change in protocol is an example of:
A) anecdotal policy change.
B) evidence-based practices.
C) on-line medical direction.
D) independent protocol adjustment.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 4
Objective: 16
7
Copyright © 2016 Pearson Education, Inc.
Download