Test Bank For Microbiology -An Introduction 12th Edition by Gerard J. Tortora -Berdell R. Funke -Christine L. Case test bank

advertisement
Test Bank For Microbiology -An Introduction 12th Edition
by Gerard J. Tortora -Berdell R. Funke -Christine L. Case
test bank
Click link below to buy:
https://www.coursesexams.com/test-bank-for-microbiology-an-introduction12th-edition-by-gerard-j-tortora-berdell-r-funke-christine-l-case-test-bank/
OR
Email us at: [email protected]
OR visit:
https://www.coursesexams.com/
Product Description
Test Bank For Microbiology -An Introduction 12th Edition by Gerard J. Tortora Berdell R. Funke -Christine L. Case test bank
INSTANT DOWNLOAD
What student Can You Expect From A Test Bank?
A test bank will include the following questions:
Description
Microbiology -An Introduction 12th Edition by Gerard J. Tortora -Berdell R. Funke
-Christine L. Case test bank
Microbiology: An Introduction, 12e, (Tortora)
Chapter 3 Observing Microorganisms Through a Microscope
3.1 Multiple-Choice Questions
1) Which of the following is NOT equal to 1 mm?
1.
2.
3.
4.
5.
A) 0.001 m
B) 106nm
C) 0.1 cm
D) 100 μm
E) 10-3m
Answer: D
Section: 3.1
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
Learning Outcome: 3.1
2) What structure does light pass through after leaving the condenser in a compound
light microscope?
1.
2.
3.
4.
A) ocular lens
B) objective lens
C) specimen
D) illuminator
Answer: C
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.2
3) Which of the following pairs is mismatched?
1.
2.
3.
4.
5.
A) nigrosin – negative stain
B) methylene blue – simple stain
C) acidic dye – capsule stain
D) basic dye – negative stain
E) crystal violet – simple stain
Answer: D
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Analysis
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.7
4) Which of the following places the steps of the Gram stain in the correct order?
1-Alcohol-acetone
2-Crystal violet
3-Safranin
4-Iodine
1.
2.
3.
4.
5.
A) 1-2-3-4
B) 2-1-4-3
C) 2-4-1-3
D) 4-3-2-1
E) 1-3-2-4
Answer: C
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.9
5) Which of the following pairs is mismatched?
1. A) alcohol-acetone — decolorizer
2. B) crystal violet — basic dye
3. C) safranin — acid dye
4. D) iodine — mordant
5. E) carbolfuchsin — basic dye
Answer: C
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Analysis
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.7
6) Which of the following is NOT true regarding the acid-fast stain?
1.
2.
3.
4.
5.
A) It is used to identify members of the genus Mycobacterium.
B) Acid-fast cells retain the primary dye after treatment with acid-alcohol.
C) If cells are acid-fast, they are gram-negative.
D) Acid-fast cells appear red in a completed acid-fast stain.
E) Non-acid-fast microbes appear blue in a completed acid-fast stain.
Answer: C
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.10
7) The purpose of a mordant in the Gram stain is to
1.
2.
3.
4.
5.
A) remove the simple stain.
B) make the bacterial cells larger.
C) make the flagella visible.
D) prevent the crystal violet from leaving the cells.
E) make gram-negative cells visible.
Answer: D
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.10
8) Which of the following places the steps in the correct sequence?
1-Staining
2-Making a smear
3-Fixing
1.
2.
3.
4.
5.
A) 1-2-3
B) 3-2-1
C) 2-3-1
D) 1-3-2
E) The order is unimportant.
Answer: C
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.8
9) The negative stain is used to
1.
2.
3.
4.
5.
A) visualize endospores.
B) determine Gram reaction.
C) determine flagella arrangement.
D) visualize capsules.
E) determine cell size.
Answer: E
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.11
10) Simple staining is often necessary to improve contrast in which microscope?
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) fluorescence microscope
E) electron microscope
Answer: A
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.8
11) Which microscope is used to see internal structures of cells in a natural state?
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) fluorescence microscope
E) electron microscope
Answer: B
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
12) Which microscope uses visible light?
1.
2.
3.
4.
5.
A) confocal microscope
B) differential interference contrast microscope
C) fluorescence microscope
D) scanning acoustic microscope
E) scanning electron microscope
Answer: B
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
13) Which microscope achieves the highest magnification and greatest resolution?
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) fluorescence microscope
E) electron microscope
Answer: E
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
14) In using this microscope, the observer does NOT look directly at an image through a
lens.
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) fluorescence microscope
E) electron microscope
Answer: E
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.5
15) This microscope produces an image of a light cell against a dark background;
internal structures are NOT visible.
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) fluorescence microscope
E) electron microscope
Answer: C
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
16) A virus measures 100 nm in length. What is its length in μm?
1.
2.
3.
4.
5.
A) 10 μm
B) 1 μm
C) 0.1 μm
D) 0.01 μm
E) 0.001 μm
Answer: C
Section: 3.1
Bloom’s Taxonomy: Application
Learning Outcome: 3.1
17) Which of the following is never useful for observing living cells?
1.
2.
3.
4.
5.
A) phase-contrast microscope
B) darkfield microscope
C) scanning acoustic microscope
D) scanning electron microscope
E) brightfield microscope
Answer: D
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.5
18) A microorganism measures 5 μm in length. Its length in mm would be
1.
2.
3.
4.
5.
A) 500 mm.
B) 50 mm.
C) 0.5 mm.
D) 0.05 mm.
E) 0.005 mm.
Answer: E
Section: 3.1
Bloom’s Taxonomy: Application
Learning Outcome: 3.1
19) Which of the following correctly traces the path of light through the compound
microscope?
1.
2.
3.
4.
5.
A) light source; condenser; specimen; objective lens; ocular lens
B) condenser; light source; specimen; ocular lens; objective lens
C) light source; specimen; condenser; objective lens; ocular lens
D) condenser; light source; specimen; objective lens; ocular lens
E) light source; condenser; objective lens; specimen; ocular lens
Answer: A
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.2
20) Figure 3.1
In Figure 3.1, line “c” points to the microscope’s
1.
2.
3.
4.
A) illuminator.
B) condenser.
C) ocular lens.
D) objective lens.
Answer: B
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.2
21) Which microscope can be used to visualize DNA or botulinum toxin?
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) scanning tunneling microscope
D) confocal microscope
E) scanning electron microscope
Answer: C
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.6
22) Which microscope is used to observe a specimen that emits light when illuminated
with an ultraviolet light?
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) fluorescence microscope
E) electron microscope
Answer: D
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
23) Which microscope is most useful for visualizing a biofilm?
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) fluorescence microscope
D) scanning acoustic microscope
E) transmission electron microscope
Answer: D
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.6
24) Which microscope takes advantage of differences in the refractive indexes of cell
structures?
1.
2.
3.
4.
5.
A) compound light microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) fluorescence microscope
E) electron microscope
Answer: B
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
25) You are performing a Gram stain on gram-positive bacteria and you stop after the
addition of the first dye. What is the appearance of the bacteria at this point?
1.
2.
3.
4.
A) purple
B) red
C) colorless
D) brown
Answer: A
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.9
26) You are performing a Gram stain on gram-negative bacteria and you stop after the
addition of the mordant. What is the appearance of the bacteria at this point?
1.
2.
3.
4.
A) purple
B) red
C) colorless
D) brown
Answer: A
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.9
27) You are performing a Gram stain on gram-negative bacteria and you stop after the
decolorizer step. What is the appearance of the bacteria at this point?
1.
2.
3.
4.
A) purple
B) red
C) colorless
D) brown
Answer: C
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.9
28) You are performing a Gram stain on gram-positive bacteria and you stop after the
addition of the counterstain. What is the appearance of the bacteria at this point?
1.
2.
3.
4.
A) purple
B) red
C) colorless
D) brown
Answer: A
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.9
29) Which type of stain is most useful in helping clinicians to decide which antibiotic to
prescribe for a bacterial infection?
1.
2.
3.
4.
5.
A) negative stain
B) simple stain
C) Gram stain
D) endospore stain
E) flagella stain
Answer: C
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Analysis
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.10
Global Outcome: 2
30) Which of the following pairs is mismatched?
1.
2.
3.
4.
5.
A) confocal microscope – produces a three-dimensional image
B) darkfield microscope – uses visible light
C) fluorescence microscope – uses a fluorescent light
D) scanning electron microscope – produces a three-dimensional image
E) scanning tunneling microscope – allows visualization of atoms
Answer: C
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Analysis
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
31) What is the total magnification of a specimen viewed with a 10x ocular lens and a
45x objective lens?
4.
5.
6.
7.
8.
A) 4.5x
B) 10x
C) 45x
D) 100x
E) 450x
Answer: E
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.3
32) You are studying a cell structure that is approximately 100 nm in size. Which of the
following provides the greatest magnification you can use to see this structure?
1. A) brightfield microscope
2.
3.
4.
5.
B) darkfield microscope
C) transmission electron microscope
D) phase-contrast microscope
E) scanning electron microscope
Answer: E
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Analysis
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.6
Global Outcome: 2
33) Which microscope uses two beams of light to produce a three-dimensional color
image?
1.
2.
3.
4.
5.
A) fluorescence microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) DIC microscope
E) electron microscope
Answer: D
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
34) Which microscope is used to see intracellular detail in a living cell?
1.
2.
3.
4.
5.
A) fluorescence microscope
B) two-photon microscope
C) atomic force microscope
D) transmission electron microscope
E) brightfield microscope
Answer: B
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.4
35) Which microscope is used to observe viruses and the internal structure of thinly
sectioned cells?
1.
2.
3.
4.
5.
A) transmission electron microscope
B) darkfield microscope
C) fluorescence microscope
D) brightfield microscope
E) scanning electron microscope
Answer: A
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.6
36) Which microscope is used to see detail of a 300-nm virus?
1.
2.
3.
4.
5.
A) fluorescence microscope
B) phase-contrast microscope
C) darkfield microscope
D) DIC microscope
E) electron microscope
Answer: E
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.6
37) Assume you stain Bacillus by applying malachite green with heat and then
counterstaining with safranin. Through the microscope, the green structures are
1.
2.
3.
4.
5.
A) cell walls.
B) capsules.
C) endospores.
D) flagella.
E) The answer cannot be determined.
Answer: C
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.11
38) Which step in the Gram stain is the critical step in differentiating gram-positive cells
from gram-negative cells?
1.
2.
3.
4.
A) safranin
B) alcohol-acetone
C) iodine
D) crystal violet
Answer: B
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Analysis
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.9
39) You find colorless areas in cells in a Gram-stained smear. What should you apply
next?
1.
2.
3.
4.
5.
A) an acid-fast stain
B) a flagella stain
C) a capsule stain
D) an endospore stain
E) a simple stain
Answer: D
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Analysis
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.9
40) Which microscope is best used for observing the surfaces of intact cells and
viruses?
1.
2.
3.
4.
5.
A) phase-contrast microscope
B) darkfield microscope
C) fluorescence microscope
D) brightfield microscope
E) scanning electron microscope
Answer: E
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.6
41) Bacterial smears are fixed before staining to
1.
2.
3.
4.
A) affix the cells to the slide.
B) make their walls permeable.
C) accept stain.
D) make the cells visible.
Answer: A
Section: 3.3
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.8
42) The resolution of a microscope can be improved by changing the
1.
2.
3.
4.
5.
A) condenser.
B) fine adjustment.
C) wavelength of light.
D) diaphragm.
E) coarse adjustment.
Answer: C
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Application
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.3
43) A student is looking at a bacterial specimen using the oil immersion lens, but has
forgotten to put immersion oil on the slide. The specimen will appear
1.
2.
3.
4.
5.
A) smaller than it would if immersion oil was used.
B) larger than it would if immersion oil was used.
C) somewhat fuzzy and have poor resolution.
D) the same as it would if the immersion oil was used.
E) to have no color.
Answer: C
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 8.1
Learning Outcome: 3.3
44) The purpose of the ocular lens is to
1.
2.
3.
4.
5.
A) improve resolution.
B) magnify the image from the objective lens.
C) decrease the refractive index.
D) increase the light.
E) decrease the light.
Answer: B
Section: 3.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 2.1
Learning Outcome: 3.3
Download
Random flashcards
Radiobiology

39 Cards

Radioactivity

30 Cards

Nomads

17 Cards

Marketing

46 Cards

Create flashcards