Test Bank For Pathophysiology-The Biologic Basis for Disease in Adults and Children, 7th Edition by Kathryn L. McCance, Sue E. Huethe Test Bank

advertisement
Test Bank For Pathophysiology-The Biologic Basis for
Disease in Adults and Children, 7th Edition by Kathryn L.
McCance, Sue E. Huethe Test Bank
Click link below to buy:
https://www.coursesexams.com/test-bank-for-pathophysiology-the-biologicbasis-for-disease-in-adults-and-children-7th-edition-by-kathryn-l-mccance-suee-huethe-test-bank/
OR
Email us at: [email protected]
OR visit:
https://www.coursesexams.com/
Product Description
INSTANT DOWNLOAD
What student Can You Expect From A Test Bank?
A test bank will include the following questions:
Description
Pathophysiology-The Biologic Basis for Disease in Adults and Children, 7th
Edition by Kathryn L. McCance, Sue E. Huethe Test Bank
Chapter 6: Epigenetics and Disease
MULTIPLE CHOICE
1. What genetic process is likely responsible for the occurrence of asthma in only one of a
pair of identical twins?
a.
Epigenetic modifications
c.
Transgenerational inheritance
b.
Genomic imprinting
d.
Methylation
ANS: A
Epigenetic modifications can cause individuals with the same deoxyribonucleic acid
(DNA) sequences (such as identical twins) to have different disease profiles. The
correct option is the only one that accurately identifies the genetic process likely
responsible for the occurrence of asthma in only one of a pair of twins.
PTS: 1
REF: Page 183 | Page 185
2. Prader-Willi syndrome causes a chromosomal defect that is:
a.
Initiated by postnatal exposure to a virus
b.
Inherited from the father
c.
Related to maternal alcohol abuse
d.
Transferred from mother to child
ANS: B
Prader-Willi syndrome can be caused by a 4 Mb deletion of chromosome 15q when
inherited from the father. The other options do not accurately identify the reason for the
chromosomal damage that causes Prader-Willi syndrome.
PTS: 1
REF: Pages 187-188
3. A malfunction in DNA methylation can lead to:
a.
Hypothyroidism
c.
Cancer
b.
Blindness
d.
Diabetes mellitus
ANS: C
Aberrant methylation can lead to silencing of tumor-suppressor genes in the
development of cancer. No research supports a connection between hypothyroidism,
blindness, or diabetes mellitus to a malfunctioning of DNA methylation.
PTS: 1
REF: Page 183 | Page 186
4. Which statement is true regarding the embryonic development of stem cells?
a.
They are already differentiated.
b.
They are referred to as housekeeping genes.
c.
They already demonstrate DNA sequencing.
d.
They are said to be pluripotent.
ANS: D
Early in embryonic development, all cells of the embryo have the potential to become
any type of cell in the fetus or adult. These embryonic stem cells are said to be
pluripotent. The remaining options are not true statements regarding embryonic stem
cell development.
PTS: 1
REF: Page 184
5. When microRNA (miRNA) are methylated their messenger RNA (mRNA) targets are overexpressed, the resulting effect on existing cancer would be:
a.
Cell death
c.
Remission
b.
Metastasis
d.
Relapse
ANS: B
When miRNA genes are methylated, their mRNA targets are over-expressed, and this
over-expression has been associated with metastasis. of the described effect on mRNA
targets on existing cancer does not result in any of the other options.
PTS: 1
REF: Page 186
6. The difference between DNA sequence mutations and epigenetic modifications is:
a.
DNA sequence mutations can be directly altered.
b.
Leukemia is a result of only DNA sequence mutation.
c.
Epigenetic modifications can be reversed.
d.
No known drug therapies are available for epigenetic modifications.
ANS: C
Unlike DNA sequence mutations, which cannot be directly altered, epigenetic
modifications can be reversed. The remaining options are not true statements regarding
the difference between DNA sequence mutations and epigenetic modifications.
PTS: 1
REF: Page 186
7. Which term refers to the silenced gene of a gene pair?
a.
Activated
c.
Mutated
b.
Altered
d.
Imprinted
ANS: D
Gene silencing, a process during which genes are predictably silenced, depending on
which parent transmits them, is known as imprinting; the transcriptionally silenced
genes are then said to be imprinted. The remaining options do not accurately identify
this process.
PTS: 1
REF: Page 187
8. The shape of the face of a child diagnosed with Russell-Silver syndrome is likely to be:
a.
Round
c.
Triangular
b.
Square
d.
Elongated
ANS: C
Growth retardation, proportionate short stature, leg-length discrepancy, and a small,
triangular-shaped face characterizes Russell-Silver syndrome. The other face shapes
are not characteristic of Russell- Silver syndrome.
PTS: 1
REF: Page 188
9. Genes responsible for the maintenance of all cells are referred to as:
a.
Universal
c.
Housekeeping
b.
Managerial
d.
Executive
ANS: C
A small percentage of genes, termed housekeeping genes, are necessary for the
function and maintenance of all cells. The remaining options do not accurately refer to
these cells.
PTS: 1
REF: Page 184
10. What is the belief regarding twins who adopt dramatically different lifestyles?
a.
They may experience very different aging processes.
b.
They will retain very similar methylation patterns.
c.
They will experience identical phenotypes throughout their lifespans.
d.
They may never demonstrate similar DNA sequences of their somatic cells.
ANS: A
Twins with significant lifestyle differences (e.g., smoking versus nonsmoking),
accumulate large numbers of differences in their methylation patterns. The twins,
despite having identical DNA sequences, become more and more different as a result of
epigenetic changes, which in turn affect the expression of genes. These results, along
with findings generated in animal studies, suggest that changes in epigenetic patterns
may be an important part of the aging process. They will not experience identical
phenotypes throughout their lifespans.
PTS: 1
REF: Page 185
11. Hypomethylation and the resulting effect on oncogenes result in a(an):
a.
Decrease in the activity of the oncogene, thus suppressing cancer development
b.
Deactivation of MLH1 to halt DNA repair
c.
Increase in tumor progression from benign to malignant
d.
Over-expression of microRNA, resulting in tumorigenesis
ANS: C
Tumor cells typically exhibit hypomethylation (decreased methylation), which can
increase the activity of oncogenes. Hypomethylation increases as tumors progress from
benign neoplasms to malignancy. Only the correct option accurately describes
hypomethylation and its resulting effects.
PTS: 1
REF: Page 186
12. When a chromosome lacking 4 Mb is inherited from the mother, the child is at risk for
developing which syndrome?
a.
Prader-Willi
c.
Beckwith-Wiedemann
b.
Angelman
d.
Russell-Silver
ANS: B
This anomaly illustrates the inheritance pattern of Angelman syndrome, which can be
caused by a 4 Mb deletion of chromosome 15q when inherited from the mother. The
anomaly is not the cause of any of the other options.
PTS: 1
REF: Page 187
MULTIPLE RESPONSE
13. A child’s diagnosis of Beckwith-Wiedemann syndrome is supported by the presence
of: (Select all that apply.)
a.
An omphalocele
b.
Neonatal hypoglycemia
c.
Creased earlobes
d.
Low birth weight
e.
A large tongue
ANS: A, B, C, E
Beckwith-Wiedemann syndrome is usually identifiable at birth because the child exhibits
a large size for gestational age, neonatal hypoglycemia, a large tongue, creases on the
earlobe, and omphalocele.
PTS: 1
REF: Page 188
14. A diagnosis of Angelman syndrome in a child is supported by which assessment
findings? (Select all that apply.)
a.
Small feet and hands
b.
Profound cognitive dysfunction
c.
Obesity
d.
Ataxic gait
e.
History of seizures
ANS: B, D, E
A child diagnosed with Angelman syndrome demonstrates a characteristic posture,
bouts of uncontrolled laughter, severe mental retardation, seizures, and an ataxic gait.
PTS: 1
REF: Page 187
Download
Random flashcards
State Flags

50 Cards Education

Countries of Europe

44 Cards Education

Art History

20 Cards StudyJedi

Sign language alphabet

26 Cards StudyJedi

Create flashcards