c12

advertisement
Chapter 12: Quality Acceptance Testing within Digital Projection Imaging
Test Bank
MULTIPLE CHOICE
1. Another name for quality management is:
a. quality control (QC).
b. quality assurance (QA).
c. continuous quality improvement (CQI).
d. none of these.
ANS: C
REF: 232
OBJ: Discuss total quality management (TQM) and its uses in digital projection imaging.
2. A comprehensive set of activities designed to monitor and maintain a piece of equipment is
known as:
a. QC.
b. QA.
c. CQI.
d. quality activities.
ANS: A
REF: 232
OBJ: Discuss TQM and its uses in digital projection imaging.
3. “The overall efficiency and effectiveness of imaging systems evaluated beyond the mechanics
of producing radiographic images” is a definition of:
a. QC.
b. QA.
c. CQI.
d. quality activities.
ANS: C
REF: 232
OBJ: Discuss TQM and its uses in digital imaging.
4. Frequent and consistent oversight of digital equipment is necessary to avoid:
a. increased cost.
b. unnecessary patient exposure.
c. quality images.
d. QC.
ANS: B
REF: 232
OBJ: Discuss TQM and its uses in digital imaging.
5. General system inspection includes all of the following except:
a. cleanliness of cassettes.
b. hinge and latch inspection.
c. erasure of imaging plates.
d. cleaning the CRT.
ANS: D
REF: 233
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
6. The safest procedure for erasing cassettes is to erase them:
a.
b.
c.
d.
after 24 hours.
just before use.
twice a day.
twice a week.
ANS: B
REF: 233
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
7. If the hinges of a cassette are broken, they can be fixed by the:
a. technologist.
b. radiologist.
c. radiation physicist.
d. service personnel.
ANS: D
REF: 233
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
8. If the printer glass becomes obstructed by dirt or fingerprints, artifacts on the printed image
can be interpreted as:
a. pathologic conditions.
b. artifacts.
c. false-negative diagnoses.
d. unimportant specks.
ANS: A
REF: 233
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
9. Which of the following is not a weekly procedure?
a. Cleaning and inspecting receptors
b. Image acquisition testing with phantoms
c. Performing reject analysis
d. Checking reader intake valves
ANS: C
REF: 234
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
10. Which one of the following is used to cool the reader?
a. Air
b. Water
c. Oil
d. Laser
ANS: A
REF: 234
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
11. Image acquisition is tested through the use of:
a. computers.
b. patients.
c. phantoms.
d. densitometers.
ANS: C
REF: 234
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
12. Improper cleaning of the CRT can lead to:
a. streaks.
b. smears.
c. illnesses.
d. all of the above.
ANS: D
REF: 234
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
13. Which of the following is not a monthly QC procedure for digital projection imaging
systems?
a. Clean reader air intakes
b. Reject analysis
c. QC out-of-standard images
d. Clean imaging plates
ANS: A
REF: 235
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
14. The purpose of a personal repeat rate log is to:
a. provide analysis of repeat cost.
b. prevent repeats.
c. establish error trends.
d. prove poor technologist performance.
ANS: C
REF: 235
OBJ: Explain the importance of establishing a repeat analysis database with digital projection
imaging.
15. Positioning errors may be the cause of incorrect processing due to mistakes in:
a. part-to-plate position.
b. collimation.
c. alignment.
d. all of the above.
ANS: D
REF: 236
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
16. Image orientation can be difficult because of a lack of ______ the cassette.
a. markers indicating the tube side of
b. identification blocker on
c. both a and b
d. neither a nor b
ANS: B
REF: 236
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
17. When cleaning imaging plates, which of the following should not be used?
a. Camel hair brush
b. Lint-free cloth
c. Mild abrasive
d. Cleaning solution
ANS: C
REF: 238
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
18. Imaging plates may be disposed of by:
a. placing in a trash receptacle.
b. sending to the environmental protection agency (EPA).
c. a licensed disposal company.
d. storing in barium sulfate.
ANS: C
REF: 238
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
19. Major artifacts should be noted and reported:
a. immediately.
b. daily.
c. weekly.
d. monthly.
ANS: A
REF: 238
OBJ: Become familiar with problem-reporting responsibilities.
20. On a weekly basis, a designated QC technologist may perform all of the following tests
except:
a. image acquisition testing with phantoms.
b. cassette integrity with special standardized cassettes.
c. recording and reporting all problems immediately.
d. cleaning air intakes on the image plate reader.
ANS: D
REF: 234
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
21. Preventive maintenance is performed:
a. daily.
b. weekly.
c. monthly.
d. semiannually.
ANS: D
REF: 238
OBJ: State the common QC activities performed by a service engineer on digital radiographic
equipment.
22. Which of the following is a responsibility of the radiation physicist?
a. Analyzing repeat rate
b. Testing image display
c. Spatial frequency response testing
d. Phosphor accuracy testing
ANS: A
REF: 239
OBJ: Recognize the TQM/QC activities to be performed by the radiation physicist.
23. Testing the system display is the responsibility of the:
a. technologist.
b. service engineer.
c. radiation physicist.
d. radiologist.
ANS: B
REF: 238
OBJ: Discuss total quality management and its uses in digital projection imaging.
24. Reestablishing baseline values is the responsibility of the:
a. radiation physicist.
b. radiologist.
c. technologist.
d. service personnel.
ANS: A
REF: 239
OBJ: Recognize the TQM/QC activities to be performed by the radiation physicist.
25. To avoid interference from previous exposures, which of the following must be tested at least
once a year?
a. Spatial frequency
b. Image display
c. Screen erasure
d. Image processing
ANS: C
REF: 233
OBJ: Recognize the TQM/QC activities to be performed by the radiation physicist.
26. The first line of defense in preventing, recognizing, and reporting QC is the:
a. technologist.
b. radiologist.
c. physicist.
d. service personnel.
ANS: A
REF: 232
OBJ: Acknowledge personal responsibilities for correctly marking images, maintaining personal
repeat rates, and preventing artifacts.
27. Three general areas that define digital image quality include all but which one of the
following?
a. Contrast
b. Resolution
c. Distance
d. Noise
ANS: C
REF: 232
OBJ: Discuss TQM and its uses in digital imaging.
TRUE/FALSE
1. If cassette labels are worn or damaged, the connection of the imaging plate to the patient and
exam will not be affected.
ANS: F
REF: 233
OBJ: Describe the daily, weekly, and monthly QC activities assigned to a radiologic technologist.
2. Unless manual input is required, it is difficult to identify the technologist when personal side
markers are not used.
ANS: T
REF: 236
OBJ: Explain the importance of establishing a repeat analysis database with digital projection
imaging.
3. The American Association of Physicists in Medicine has established the set of QC parameters
for all digital imaging systems.
ANS: F
REF: 239
OBJ: Recognize the TQM/QC activities to be performed by the radiation physicist.
Download
Related flashcards

Radiology

11 cards

Radiocontrast agents

43 cards

MRI contrast agents

12 cards

Create Flashcards