c10

advertisement
Chapter 10: PACS Archiving and Peripherals
Test Bank
MULTIPLE CHOICE
1. The place where records or documents are preserved for historic purposes is the:
a. workstation.
b. archive.
c. file cabinet.
d. redundant array of independent disks (RAID).
ANS: B
REF: 186
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
2. Which of the following are true regarding the image manager?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
Contains the master database of all on the archive
Controls the receipt of all images
Stores images in its database
1 and 2
1 and 3
2 and 3
1, 2, and 3
ANS: A
REF: 186
OBJ: Explain the function of the image manager.
3. What term is used to describe a database that is running two identical databases
simultaneously?
a. Image manager
b. Server
c. Mirrored
d. Striped
ANS: C
REF: 186
OBJ: Explain the function of the image manager.
4. Which picture archival and communication system (PACS) component interfaces with the
radiology information system and hospital information system?
a. Image storage
b. Archive server
c. Application service provider (ASP)
d. Image manager
ANS: D
REF: 186
OBJ: Explain the function of the image manager.
5. Which of the following information might be found in the DICOM header of an image?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
Patient name
Laboratory test results
Ordering physician
1 only
1 and 2
1 and 3
1, 2, and 3
ANS: C
REF: 187
OBJ: Explain the function of the image manager.
6. Which component of the archive consists of the physical storage devices?
a. Image storage
b. Archive server
c. Image manager
d. Both a and b
ANS: D
REF: 188
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
7. A level, layer, or division of something is known as a:
a. tier.
b. RAID.
c. stripe.
d. mirror.
ANS: A
REF: 188
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
8. The acronym for RAID is redundant:
a. array of inexpensive disks.
b. archive of independent databases.
c. array of independent disks.
d. both a and c.
ANS: D
REF: 189
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
9. Which term is used to describe when data are broken up into pieces and each disk receives a
“piece” of the data?
a. Mirror
b. Striping
c. Tier
d. RAID
ANS: B
REF: 189
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
10. In which RAID level are all data and error corrections (parity) striped across all connected
disks?
a. RAID 0
b. RAID 1
c. RAID 3
d. RAID 5
ANS: D
REF: 191
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
11. In which RAID level are all data striped across all connected disks and error correction
(parity) is contained on one disk?
a. RAID 0
b. RAID 1
c. RAID 3
d. RAID 5
ANS: C
REF: 190
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
12. In which RAID level are all data mirrored on two disks?
a. RAID 0
b. RAID 1
c. RAID 3
d. RAID 5
ANS: B
REF: 189
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
13. Which of the following are commonly used as long-term storage for DICOM images?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
Digital linear tape
Optical disks
Film
1 only
2 only
1 and 2
1, 2, and 3
ANS: C
REF: 197
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
14. Which of the following are types of optical disks?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
MOD
DLT
UDO
1 and 2
1 and 3
1 only
1, 2, and 3
ANS: B
REF: 193
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
15. Which of the following are types of tape archive solutions?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
DVD
DLT
AIT
1 and 2
2 only
2 and 3
1, 2, and 3
ANS: C
REF: 196-197
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
16. A category of disk drives that uses two or more drives in combination for fault tolerance and
performance is:
a. hard drive.
b. UDO.
c. DLT.
d. RAID.
ANS: D
REF: 189-191
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
17. Which of the following describe(s) ways in which the RAID can be configured in an archive
scheme?
1. Direct attached storage
2. Network attached storage
3. Storage area network
a. 1 and 2
b. 1 only
c. 2 and 3
d. 1, 2, and 3
ANS: D
REF: 197
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
18. Which of the following is an archive storage configuration that links different kinds of data
storage devices on a special-purpose network?
a. SAN
b. DAS
c. NAS
d. All of the above
ANS: A
REF: 197
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
19. Which of the following is an archive storage configuration that has RAID arrays directly
attached to the network?
a. SAN
b. DAS
c. NAS
d. All of the above
ANS: C
REF: 197
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
20. What term describes a company that provides outsourcing of archiving and management
functions for a pay-per-use charge?
a. Application source program
b. Application service provider
c. All services provided
d. Archive service program
ANS: B
REF: 199
OBJ: Define the concept of an application service provider.
21. Which term describes the act of keeping a complete copy of the archive in another remote
location?
a. ASP
b. SAN
c. Disaster recovery
d. All of the above
ANS: C
REF: 200
OBJ: Define the concept of an application service provider.
22. A database that keeps track of how the images are related and provides search capability is
a(n):
a. workflow manager.
b. security manager.
c. image storage.
d. image manager.
ANS: D
REF: 187
OBJ: Explain the function of the image manager.
23. Most of the ___ levels of RAID are a combination of the original five.
a. 9
b. 11
c. 13
d. 15
ANS: B
REF: 189
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
24. Which of the following devices would be considered PACS peripherals?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
Film digitizer
Film imager
Archive server
1 only
1 and 2
2 and 3
1, 2, and 3
ANS: B
REF: 200
OBJ: Discuss the common uses for imagers in a picture archival and communication system (PACS)
environment.
25. Which device scans an analog film and produces numeric signals based on the appearance of
the film?
a. Film digitizer
b. Film imager
c. Burner
d. Archive server
ANS: A
REF: 200
OBJ: Explain the differences between laser film digitizers and charge-coupled device (CCD) film
digitizers.
26. Any supplemental device connected to a PACS that performs a specific function is known as
a(n):
a. archive.
b. peripheral.
c. workstation.
d. digital imaging modality.
ANS: B
REF: 205
OBJ: Discuss the common uses for imagers in a picture archival and communication system (PACS)
environment.
27. Film digitizers use which of the following technologies to acquire digital images?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
TFT
CCD
Laser
1 and 2
1 and 3
2 and 3
1, 2, and 3
ANS: C
REF: 200
OBJ: Explain the differences between laser film digitizers and CCD film digitizers.
28. Which film digitizer uses a helium neon laser to convert the analog film image into a digital
image?
1. Laser
2. CCD
3. TFT
a. 1 only
b. 2 only
c. 1 and 2
d. 1, 2, and 3
ANS: A
REF: 200
OBJ: Explain the differences between laser film digitizers and CCD film digitizers.
29. Which film digitizer uses fluorescent bulbs to aid in converting the analog film image into a
digital image?
1. Laser
2. CCD
3. TFT
a. 1 only
b. 2 only
c. 1 and 2
d. 1, 2, and 3
ANS: B
REF: 202
OBJ: Explain the differences between laser film digitizers and CCD film digitizers.
30. Which term is used to describe the process of transferring images to remote locations for
reading by a radiologist?
a. Long-range image viewing
b. Teleradiology
c. Computed radiology
d. Distance reading
ANS: B
REF: 203
OBJ: Discuss the common uses for imagers in a picture archival and communication system (PACS)
environment.
31. Which of the following are common uses of a film digitizer?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
Compare outside films
Computed aided diagnosis
Remote viewing of analog images
1 and 2
1 and 3
2 and 3
1, 2, and 3
ANS: D
REF: 203
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current picture
archival and communication systems.
32. Which term describes the technology that allows a film to be digitized and then analyzed by a
computer to alert the radiologist of possible questionable areas on a radiograph?
a. CAD
b. TFT
c. CCD
d. Teleradiology
ANS: A
REF: 203
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current picture
archival and communication systems.
33. A film imager is also known as a film:
a. digitizer.
b. printer.
c. duplicator.
d. none of the above.
ANS: B
REF: 203
OBJ: Compare and contrast dry laser imager technology with wet laser imager technology.
34. What do dry imagers use to develop the image on the film?
a. Heat
b. Developer
c. Fixer
d. Water
ANS: A
REF: 205
OBJ: Compare and contrast dry laser imager technology with wet laser imager technology.
35. Dry imager film is more sensitive to what in comparison to conventional film?
1.
2.
Heat
Cold
3.
a.
b.
c.
d.
Humidity
1 and 2
1 and 3
2 and 3
1, 2, and 3
ANS: B
REF: 205
OBJ: Compare and contrast dry laser imager technology with wet laser imager technology.
36. Which of the following are common uses of imagers?
1.
2.
3.
a.
b.
c.
d.
Backup
Legal cases
Outside physicians
1 and 2
1 and 3
2 and 3
1, 2, and 3
ANS: D
REF: 205
OBJ: Discuss the common uses for imagers in a PACS environment.
37. Other than printing films, another alternative would be to:
a. digitize the image into the PACS.
b. have the physician come to the hospital to view the images.
c. burn images to an optical disk.
d. do both a and b.
ANS: C
REF: 206
OBJ: Identify common uses for CD/DVD burners in a PACS environment.
TRUE/FALSE
1. Disks are much cheaper to distribute than laser film.
ANS: T
REF: 206
OBJ: Identify common uses for CD/DVD burners in a PACS environment.
2. Striping of data decreases the reliability and performance of the archive.
ANS: F
REF: 191
OBJ: Describe the use of an image archive in terms of short- and long-term storage.
3. The greatest disadvantage when using tape as a long-term archive solution is its unreliability
over multiple uses throughout the years.
ANS: T
REF: 195
OBJ: Compare and contrast the various long-term archive technologies used in current PACSs.
4. The greatest advantage of a laser digitizer is its expense and service needs.
ANS: F
REF: 202
OBJ: Explain the differences between laser film digitizers and CCD film digitizers.
5. CCD digitizers are slower than laser digitizers.
ANS: T
REF: 202
OBJ: Explain the differences between laser film digitizers and CCD film digitizers.
6. Dry imagers use chemicals to process the films.
ANS: F
REF: 205
OBJ: Compare and contrast dry laser imager technology with wet laser imager technology.
7. Wet imagers use chemicals to process films.
ANS: T
REF: 205
OBJ: Compare and contrast dry laser imager technology with wet laser imager technology.
8. One major advantage of wet imagers is that they only require an electrical outlet and a
network connection.
ANS: F
REF: 205
OBJ: Compare and contrast dry laser imager technology with wet laser imager technology.
Download
Related flashcards
Create Flashcards