EETS 8392: Wireless Internet Midterm Sample Questions
Srini Karri
1. TRUE/ FALSE:
1. In the Ad-hoc network, connections are dynamic and arbitrary
Ans: True (Source: Session 2, Slide 4)
2. Blue Tooth is a WLAN, not a WPAN.
Ans: False (Source: Lecture)
3. 3. In Blue Tooth network topology, each Piconet has a maximum total capacity of 1
Mbit/s
Ans: True (Source: Session 3, Slide 14)
4. Parked Units are the devices in a piconet which are not synchronized, but do have a MAC
address.
Ans: False (Source: Session 3, Slide 84)
2. Multiple Choice :
5. What is the name of the protocol that is used in discovery of BT device?
a. STP
b. SDP c. TCP d. L2TP
Ans: b (SDP) (Source : Session 3, Slide 22)
6. ________link is used for data transmission between master and many points and
________link is used for point to point voice transmission
a. ACL & SCL
b. SCL & ACL
c. SDP & L2CP
d. None of the above
Ans: A (Source: Session 3, Slide:22, 23 )
7. IEEE 802.11 standard defines the below layers for a wireless LAN
a. Physical layer b. MAC layer c. Both a and b d. None of the above
Ans: C (Source: Session 2, Slide 13)
8. Blue Tooth wireless technology operates in the________ISM band at a maximun user
data rate of _________
a.1.4 Ghz, 720 Kb/s
b. 2.4 Ghz, 120 Mb/s c. 2.4 GHz, 720 Kb/s d. None of the above
Ans: C (Source: Session 2, Slides: 23 and 57)
3. Short Essay:
9. Briefly describe the goals of Blue Tooth
Ans:
1. Open, wide acceptance
2. Cost effective
3. Run on batteries––low power/voltage
4. Reliable and resilient
5. Easy and convenient
6. Voice and data transmission
(Source: Session 2, Slide: 76)
10. Name and explain the types of nets defined in Bluetooth
Ans: There are two types of nets in Bluetooth.
One is Piconet and the second one is Scatternet. Piconet is composed of a Master and up to
seven slaves. All devices on a piconet follow the frequency hopping sequence and timing of
the master. A Scattrnet is composed of multiple piconets. Devices in a scatternet share their
time in more than one piconet, assigning some timeslots to each of the piconets in which they
are a member.
(Source: Session 3, Slide: 14-15, Lecture)
******