Excel 2010 Test Questions
1. Which of the following software programs is a powerful spreadsheet program that allows
users to organize data, complete calculations, and graph data?
A.
B.
C.
D.
Office 2010
Windows
Excel 2010
Calc
Answer: C
2. Which of the following notebook- like features organizes the sheets for use in Excel?
A.
B.
C.
D.
Workbook
Worksheet
Notepad
Folder
Answer: A
3. Which of the following would you use to enter, calculate, manipulate, and analyze data such
as numbers and text in Excel?
A. Workbook
B. Worksheet
C. Notepad
D. Folder
Answer: B
4. What is immediately visible on screen when you open Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Create new workbook dialog box
Open a workbook dialog box
A new workbook
The File panel
Answer: C
5. What do you use to navigate and display different portions of a worksheet in the worksheet
window?
A.
B.
C.
D.
Arrow keys
Page Up or Page Down key
Slider bars
Scroll bars
Answer: D
Access 2010 Test Questions
1
6. What item at the bottom of an Excel worksheet window presents information about the
worksheet, the progress of current tasks, and controls for viewing the worksheet?
A.
B.
C.
D.
Scroll bar
Navigation window
Status bar
Title bar
Answer: C
7. What is considered the control center in Excel and many other Office programs?
A.
B.
C.
D.
Title bar
Ribbon
Status bar
Menu
Answer: B
8. Which Microsoft Office object would you use for quick, convenient, one-click access to
frequently used Excel commands?
A.
B.
C.
D.
Quick Access Toolbar
Title bar
Status bar
Mini Toolbar
Answer: A
9. What feature was created for users who prefer to use the keyboard rather than the mouse, and
provides keyboard code icons that may be used in conjunction with the ALT key?
A.
B.
C.
D.
Quick Access Toolbar
ScreenTips
Mini Toolbar
KeyTips
Answer: B
10. What is the name of the list of frequently used Excel commands available when a user rightclicks an item in the worksheet?
A. Mini Toolbar
B. Quick Access Toolbar
C. Shortcut Menu
D. Shortcut Toolbar
Answer: C
Access 2010 Test Questions
2
11. What is the intersection of a row and a column in a worksheet called?
A.
B.
C.
D.
Cell
Table
Cube
Block
Answer: A
12. What occurs when the cursor is moved over a cell and a user clicks?
A.
B.
C.
D.
The row is selected
The cell is selected
The column is selected
The worksheet is selected
Answer: B
13. What do you use to place worksheet titles, column titles, and row titles in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Data
Information
Text
Numbers
Answer: C
14. When you enter text into a cell, which Excel feature works behind the scenes to recognize
and correct common mistakes?
A.
B.
C.
D.
AutoChange
AutoText
Spelling & Grammar Check
AutoCorrect
Answer: D
15. Which of the following do you use to move one cell to the right in an Excel 2010 worksheet?
A.
B.
C.
D.
Right arrow key
Enter key
Page Up key
Home key
Answer: A
16. Which of the following do you use to move down one cell in an Excel 2010 worksheet?
Access 2010 Test Questions
3
A.
B.
C.
D.
Right arrow key
Enter key
Page Up key
Home key
Answer: B
17. Which of the following causes Excel 2010 to recognize data entered into a cell as text rather
than number format?
A.
B.
C.
D.
Parentheses ( )
Forward Slash (/)
A space
Percent sign (%)
Answer: C
18. What is a series of two or more adjacent cells in a column or row or a rectangular group of
cells called?
A.
B.
C.
D.
Group
Array
Range
Series
Answer: C
19. What function adds all of the numbers in a range of cells?
A.
B.
C.
D.
Calculate
Sum
Compute
Add
Answer: B
20. In Excel 2010, which feature makes an exact replica of the cell data and format while
keeping the original cell intact?
A.
B.
C.
D.
Repeat
Move
Cut
Copy
Answer: D
21. In Excel 2010, what is the name of the command that relocates a cell’s data and its format,
then clears the data from the original cell and resets the original cell's format to default?
Access 2010 Test Questions
4
A.
B.
C.
D.
Repeat
Move
Cut
Copy
Answer: B
22. What is the name of the small black square in the lower-right corner of the heavy border of
an active cell that repeats a cell's value in adjacent cells?
A.
B.
C.
D.
Fill handle
Filler
Copy handle
Copy box
Answer: A
23. When copying values in Excel 2010, which feature automatically adjusts cell references for
the new copy location?
A.
B.
C.
D.
Absolute reference
Certain reference
Variable reference
Relative reference
Answer: D
24. Which command on the Home Tab displays the total of the selected cells directly after the
selected cells?
A.
B.
C.
D.
Sum
Add
Total
Calculate
Answer: A
25. What is the name of the on-screen command that appears in a worksheet when you copy one
range to another range?
A.
B.
C.
D.
Copy options
Auto fill options
Reference options
Cell options
Answer: B
Access 2010 Test Questions
5
26. Which command enables a user to save an existing worksheet with a new name or save the
worksheet in a new location?
A.
B.
C.
D.
Close
Save
Save As
Exit
Answer: C
27. Which command do you use to save a new worksheet in Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Close
Save
Save As
Exit
Answer: B
28. In Excel 2010, what do you use to emphasize certain entries and make the worksheet easier
to read and understand?
A.
B.
C.
D.
Formatting
Printing
Arranging
Configuring
Answer: A
29. Which defines the appearance and shape of the letters, numbers, and special characters in
Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Format
Font
Size
Effects
Answer: B
30. Which term indicates how characters in an Excel 2010 worksheet are emphasized?
A.
B.
C.
D.
Font size
Cell style
Font style
Alignment
Access 2010 Test Questions
6
Answer: C
31. What defines the color of the characters in an Excel 2010 worksheet?
A.
B.
C.
D.
Font size
Font color
Cell color
Background
Answer: B
32. Which term describes how fonts are measured, and is approximately 1/72 of an inch?
A.
B.
C.
D.
Character size
Font weight
Style size
Point size
Answer: D
33. What button on the Home Ribbon automatically enlarges a selected cell’s font size with one
click?
A.
B.
C.
D.
Italic
Increase font size
Decrease font size
Bold
Answer: B
34. What command on the Home Ribbon applies a thick, dark style to characters in the selected
cell?
A.
B.
C.
D.
Italic
Underline
Bold
Superscript
Answer: C
35. On the Home Ribbon, what do you use to change the font face used in the worksheet?
A.
B.
C.
D.
Font drop-down list
Font Size drop-down list
Increase Font Size
Cell Styles drop-down list
Answer: A
Access 2010 Test Questions
7
36. On the Home Ribbon, what do you use to change the font size of characters in a cell?
A. Font drop-down list
B. Font Size drop-down list
C. Increase Font Size
D. Cell Styles drop-down list
Answer: B
37. On the Home Ribbon, what do you use to change the text color of characters in a cell?
A.
B.
C.
D.
Font Color drop-down list
Font Size drop-down list
Fill Color drop-down list
Cell Styles drop-down list
Answer: A
38. Which command on the Home Ribbon joins selected cells into one larger cell and centers
that content in the new cell?
A. Wrap Text
B. Group Cells
C. Cell Styles
D. Merge & Center
Answer: D
39. Which quick-number style button formats numbers to display as currency in the worksheet?
A.
B.
C.
D.
Percent
Accounting
Comma
Dollar
Answer: B
40. Which quick-number style button formats numbers to display as percentages in the
worksheet?
A.
B.
C.
D.
Percent
Accounting
Comma
Dollar
Answer: A
41. How do you adjust column width in a worksheet so that the column will accommodate
greater amounts of text?
Access 2010 Test Questions
8
A.
B.
C.
D.
Double-click the column letter
Click and drag the split double arrow on the right of the selected column
Triple-click the column letter
Choose increase column width button on the Home Ribbon
Answer: B
42. What symbol appears in place of text when a column is too narrow to accommodate the text?
A.
B.
C.
D.
Question mark (?)
Dollar sign ($)
Ampersand (&)
Number sign (#)
Answer: D
43. Which area, on the left side of the formula bar, can you look at to determine the cell address
of a selected cell?
A.
B.
C.
D.
Cell box
Address box
Name box
Formula box
Answer: C
44. In Excel 2010, which term refers to a chart created on the same worksheet as the data?
A.
B.
C.
D.
In-place chart
Embedded chart
Inside chart
Linked chart
Answer: B
45. In a chart, what is data that appears along the vertical scale of the chart called?
A.
B.
C.
D.
Y-axis data
X-axis data
Vertical data
Horizontal data
Answer: A
46. In a chart, what is data that appears along the horizontal scale of the chart called?
A. Y-axis data
Access 2010 Test Questions
9
B. X-axis data
C. Vertical data
D. Horizontal data
Answer: B
47. What is the name of the zone on the worksheet where the chart appears?
A.
B.
C.
D.
Chart region
Chart sector
Chart location
Chart position
Answer: C
48. What ribbon contains the commands used to create a chart in Excel?
A.
B.
C.
D.
Home Ribbon
Insert Ribbon
Formulas Ribbon
Data Ribbon
Answer: B
49. What is typically included in the range of data selected to create a chart?
A.
B.
C.
D.
Numeric data only
Numeric data and totals only
Numeric data, totals, and titles
Numeric data and titles
Answer: D
50. What appears at the bottom of an Excel 2010 workbook to distinguish individual
worksheets?
A.
B.
C.
D.
Worksheet links
Worksheet handles
Sheet tabs
Sheet buttons
Answer: C
51. To help organize and identify Excel 2010 files by providing details about the files, which of
the following would you use?
A. File details
B. Document properties
Access 2010 Test Questions
10
C. File facts
D. Document options
Answer: B
52. Which panel contains areas where a user can view and enter document properties for Excel
2010 files?
A.
B.
C.
D.
Document information
File Details
File Save As
File information
Answer: A
53. Which tab do you use to display the area that contains the print command?
A.
B.
C.
D.
Home
Page Layout
View
File
Answer: D
54. Which command do you use to close an open file and completely exit the Excel 2010
program?
A.
B.
C.
D.
Close
Save As
Exit
Quit
Answer: C
55. In a range of cells, which area in the status bar quickly provides a total, average, or other
information about numbers?
A.
B.
C.
D.
Sheet tabs area
AutoCalculate area
Zoom slider area
View area
Answer: B
56. Which key on the keyboard do you use to correct errors by deleting incorrect characters to
the left of the insertion point?
Access 2010 Test Questions
11
A.
B.
C.
D.
End
Delete
Backspace
Enter
Answer: C
57. Which key on the keyboard do you use to correct errors by deleting incorrect characters to
the right of the insertion point?
A.
B.
C.
D.
End
Delete
Backspace
Enter
Answer: B
58. Which Excel 2010 mode displays active cell entries in the formula bar and a flashing
insertion point in the active cell?
A.
B.
C.
D.
Data entry
Toggle
Overtype
Edit
Answer: D
59. Which Excel 2010 mode replaces characters to the right of the insertion point as you type?
A.
B.
C.
D.
Data entry
Toggle
Overtype
Edit
Answer: C
60. Where is the command to undo the last cell entry in an Excel 2010 worksheet located?
A.
B.
C.
D.
Shortcut menu
Quick Access Toolbar
Home Ribbon
Review Ribbon
Answer: B
61. In Excel 2010, which of the following can you use to erase or clear a cell or range of cells?
A. Cell Styles Button, Shortcut menu, and Fill Handle
Access 2010 Test Questions
12
B. Quick Access Toolbar, Shortcut menu, and Cell Styles button
C. Fill Handle, Delete Key, and Quick Access Toolbar
D. Cell Styles Button, Shortcut menu, and Undo button
Answer: A
62. What is a prewritten formula that is built into Excel 2010 called?
A.
B.
C.
D.
Utility
Procedure
Function
Statement
Answer: C
63. Where can you find the Insert Function button in Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Quick Access Toolbar
Formula bar
Status bar
Shortcut menu
Answer: B
64. Which of the following always begins with an equal sign (=) and performs calculations or
other actions using the data in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Formula
Array
Range
Series
Answer: A
65. How often does Excel 2010 automatically recalculate formulas in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Every 5 minutes
Each time you click on a cell
Each time you enter a value into a cell
Each time the worksheet is opened or closed
Answer: C
66. What is the basic mathematical order that Excel 2010 follows when more than one arithmetic
operator is involved in a formula?
A. Numerical progression
B. Order of operation
Access 2010 Test Questions
13
C. Process of elimination
D. Mathematical method
Answer: B
67. Which mode enables you to use the mouse to select cells for use in a formula?
A.
B.
C.
D.
Edit mode
Selection mode
Formula mode
Point mode
Answer: D
68. How are a cell reference in a formula and its corresponding location in a worksheet
identified?
A.
B.
C.
D.
Arrows pointing from the formula to the location
Cell reference and cell location are circled
Cell reference and cell location are outlined in matching colors
Lines connect from the formula to the location
Answer: C
69. What method is the most efficient way to copy five separate formulas to adjacent cells
simultaneously?
A.
B.
C.
D.
Copy method from Shortcut Menu
Copy using the Fill Handle
Copy from the Home Ribbon
Copy using the Quick Access Toolbar
Answer: B
70. Which option button enables a user to fill cells following a fill operation?
A.
B.
C.
D.
AutoCorrect
Insert
Paste
Auto Fill
Answer: D
71. Which option button provides formatting options following the insertion of cells, rows, or
columns in a worksheet?
A. AutoCorrect
B. Insert
Access 2010 Test Questions
14
C. Paste
D. Auto Fill
Answer: B
72. Which option button provides a list of error-checking options following the assignment of an
invalid formula to a cell?
A.
B.
C.
D.
Trace Error
AutoCorrect
Paste
Auto Fill
Answer: A
73. Which of the following is a valid Excel 2010 function?
A.
B.
C.
D.
AVERAGE, MAX, and NUM
MAX, MIN, and WEEK
AVERAGE, MAX, and MIN
WEEKDAY, MAX, and CLOSE
Answer: C
74. When typing a function directly into a worksheet cell, what provides a description of
currently selected functions?
A.
B.
C.
D.
Screenshot
Description box
Function box
Screen Tip
Answer: D
75. Which is the valid function for displaying the highest value in a range of values?
A.
B.
C.
D.
Max
High
Upper
Top
Answer: A
76. What tool do you use to check which cells are referenced in formulas that are assigned to the
active cell?
A. Reference Finder
B. Range Finder
Access 2010 Test Questions
15
C. Reference Checker
D. Address Finder
Answer: B
77. Which set of formatting choices includes a set of colors, fonts, and effects that you can apply
to a worksheet to enhance its appearance?
A. Layout
B. Template
C. Theme
D. Design
Answer: C
78. Which ribbon contains the command to apply a theme to a worksheet in Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Home
Page Layout
Data
View
Answer: B
79. Where can you find the command to apply a background color to a cell or range of cells in a
worksheet?
A.
B.
C.
D.
Home Ribbon
Insert Ribbon
Page Layout Ribbon
View Ribbon
Answer: A
80. Which dialog box contains the commands to specify an exact date and time format to use for
a selected cell in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Number
Font
Paragraph
Format Cells
Answer: D
81. What type of formatting appears only when the value in a cell meets conditions specified by
a user?
A. Criterion
B. Conditional
Access 2010 Test Questions
16
C. Logical
D. Restrictive
Answer: B
82. Which of the following is made up of two values and a relational operator, and is true or false
for each cell in the range?
A.
B.
C.
D.
Condition
State
Restriction
Logic
Answer: A
83. In an Excel 2010 worksheet, how do you change the width of a column so that the widest
entry will fit?
A.
B.
C.
D.
Smart Fit
AutoFit
Best Fit
True Fit
Answer: C
84. What is the term used to refer to a dot on a computer monitor that contains color?
A.
B.
C.
D.
Mark
Point
Icon
Pixel
Answer: D
85. Where is the spellchecker located?
A.
B.
C.
D.
Home Ribbon
Page Layout Ribbon
Review Ribbon
View Ribbon
Answer: C
86. Which view enables a user to create or modify a worksheet while seeing how it will look in
printed format?
A. Page Layout
B. Print
Access 2010 Test Questions
17
C. Normal
D. Web
Answer: A
87. Which view is the default view used in Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Page Layout
Print
Normal
Web
Answer: C
88. Which term describes the blank portions of a page that fall outside the main body of the
printed document?
A.
B.
C.
D.
Borders
Edges
Frames
Margins
Answer: D
89. What area contains the command used to print a worksheet in Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Home Ribbon
Page Layout Ribbon
File Tab
Quick Access Toolbar
Answer: C
90. What is the name of the process of finding and correcting errors in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Restoring
Debugging
Repairing
Servicing
Answer: B
91. What is the quick keyboard command for converting a worksheet to formulas version so that
all worksheet formulas may be see on screen or printed?
A. Ctrl + ‘ (accent mark)
B. Ctrl + “ (quotation)
C. Alt + ‘ (accent mark)
Access 2010 Test Questions
18
D. Shift + “ (quotation)
Answer: A
92. Which command on the Home Ribbon do you use to rotate text to a vertical or diagonal
angle in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Font
Orientation
Wrap Text
Merge & Center
Answer: B
93. What Home Ribbon group contains the command used for quickly converting selected cells
to a table by choosing a table style?
A.
B.
C.
D.
Styles
Alignment
Editing
Font
Answer: A
94. Which command do you use to format a cell or selected cells quickly by choosing from a
defined list of styles?
A.
B.
C.
D.
Format as Table
Cell Style
Format Cells
Form
Answer: B
95. Which command on the Home Ribbon do you use to format row height and column width,
organize sheets, and protect or hide cells in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Cell Styles
Form
Sort & Filter
Format
Answer: D
96. Which group on the Home Ribbon contains the command to continue a pattern into one or
more adjacent cells?
A. Editing
Access 2010 Test Questions
19
B. Alignment
C. Styles
D. Cells
Answer: A
97. What group contains a command to delete everything from a cell or selectively remove
content, formatting, or comments from a cell?
A.
B.
C.
D.
Editing
Alignment
Styles
Cells
Answer: A
98. Which command on the Home Ribbon do you use to replace information in a selected cell
with new information or new formatting?
A.
B.
C.
D.
Font
Format Cell
Cell Styles
Find & Select
Answer: D
99. Which command on the Home Ribbon do you use to organize data in ascending or
descending order?
A.
B.
C.
D.
Find & Select
Format Cell
Sort & Filter
Organize
Answer: C
100. Which command on the Home Ribbon do you use to remove cells, rows, or columns from a
worksheet or table?
A.
B.
C.
D.
Delete
Remove
Format
Format as Table
Answer: A
101. Which dialog box in Excel 2010 do you use to set the rotation of text in a cell to a specific
degree?
Access 2010 Test Questions
20
A.
B.
C.
D.
Orientation
Format Cells
Format Text
Alignment
Answer: B
102. Which ribbon option opens a related dialog box?
A.
B.
C.
D.
Ellipse
Drop-down Arrow
Launcher
Slider
Answer: C
103. Which command on the Auto Fill Options dialog box is the default option?
A.
B.
C.
D.
Copy Cells
Fill Formatting Only
Fill without Formatting
Fill Series
Answer: D
104. Which command do you use to reduce the margin between the border and the text in the
cell?
A.
B.
C.
D.
Orientation
Decrease Indent
Column Width
Alignment
Answer: B
105. In Excel 2010, which place is reserved in the computer’s memory for the collection of text
and graphics that may be pasted into a new location later?
A.
B.
C.
D.
Notebook
Workbook
Clipboard
ClipSaver
Answer: C
106. After you paste an item into a cell in a worksheet, what menu appears?
Access 2010 Test Questions
21
A.
B.
C.
D.
AutoCorrect Options
Paste Options
Quick Access Menu
Shortcut Menu
Answer: B
107. What is the process of using the mouse to move or copy cells called?
A.
B.
C.
D.
Click and paste
Drag and move
Dragging
Drag and drop
Answer: D
108. What message does Excel display to indicate a cell reference error?
A.
B.
C.
D.
#REF!
ERROR!
#CELL!
#NAME?
Answer: A
109. What type of formula cell reference instructs Excel 2010 to keep the cell reference constant
in the formula as it copies it to the destination area?
A.
B.
C.
D.
Relative
Mixed
Absolute
Unconditional
Answer: C
110. Which function do you use along with logical operators such as AND, OR, and NOT to
make decisions based upon a condition?
A.
B.
C.
D.
Clean
If
Stipulation
What-If
Answer: B
111. What feature of Excel 2010 keeps a portion of a worksheet visible while the other portion
scrolls?
Access 2010 Test Questions
22
A.
B.
C.
D.
Zoom
Select
Freeze Panes
Rotate
Answer: C
112. What command do you use to increase or decrease the size of a selected cell or range of
cells to fill the Excel Window area for better visibility?
A.
B.
C.
D.
Magnify Area
Enlarge Selected Area
Amplify Range
Zoom to Selection
Answer: D
113. What command will tile Excel 2010 windows and all other open program windows so that
they appear side by side on the screen?
A.
B.
C.
D.
Zoom to Selection
New Window
Arrange All
Freeze Panes
Answer: C
114. Which command creates a new view of the current document in a separate window?
A.
B.
C.
D.
Zoom to Selection
New Window
Arrange All
Freeze Panes
Answer: B
115. Which command separates a worksheet window into four individual panes?
A.
B.
C.
D.
Arrange All
Freeze Panes
New Window
Split
Answer: D
116. Which group on the View Ribbon enables a user to show or hide the ruler, gridlines,
Formula Bar, or headings?
Access 2010 Test Questions
23
A.
B.
C.
D.
Workbook views
Show
Zoom
Window
Answer: B
117. Which command on the Page Layout Ribbon enables a user to specify the rows or columns
to repeat on each printed page of the worksheet?
A.
B.
C.
D.
Print Area
Margins
Orientation
Print Titles
Answer: D
118. Which command on the Page Layout Ribbon enables a user to mark the exact area of the
worksheet to print?
A.
B.
C.
D.
Print Area
Margins
Orientation
Print Titles
Answer: A
119. Which command on the Page Layout Ribbon enables a user to mark where a new page will
begin on the printed copy?
A.
B.
C.
D.
Print Area
Breaks
Background
Effects
Answer: B
120. Which command on the Page Layout Ribbon enables a user to choose an image to display
behind the data in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Print Area
Breaks
Background
Effects
Answer: C
Access 2010 Test Questions
24
121. Which group on the Page Layout Ribbon contains commands used to organize objects
placed in the worksheet?
A.
B.
C.
D.
Page Setup
Scale to Fit
Sheet Options
Arrange
Answer: D
122. What term refers to an Excel Chart with offset pieces?
A.
B.
C.
D.
Exploded
Shattered
Separated
Detached
Answer: A
123. What two options are offered when a user elects to move a chart?
A.
B.
C.
D.
New Sheet or Delete Sheet
New Sheet or Object in
New Sheet or New Workbook
New Workbook or Object in
Answer: B
124. What ribbon contains the commands for creating charts in Excel 2010?
A.
B.
C.
D.
Home
Page Layout
Insert
Data
Answer: C
125. By default, how many chart types buttons are offered in the Charts group?
A.
B.
C.
D.
Three
Four
Five
Six
Answer: D
126. Which is a tiny chart that provides a visual representation of data in a worksheet cell?
Access 2010 Test Questions
25
A.
B.
C.
D.
Trendline
Sparkline
Dataline
FlashPoint
Answer: B
127. What can you use to easily filter pivot tables and cube functions interactively in a
worksheet?
A.
B.
C.
D.
Slicer
Cutter
Division
Sliver
Answer: A
128. Which Chart Tools Ribbon tab allows a user to select from a gallery of chart styles?
A.
B.
C.
D.
Style
Design
Layout
Format
Answer: B
129. Which command on the Chart Tools Ribbon do you use to swap data over the axis in a
chart?
A.
B.
C.
D.
Select Data
Swap Data
Switch Row/Column
Switch Data
Answer: C
130. Which Chart Tools Ribbon tab allows a user to insert various labels on the chart?
A.
B.
C.
D.
Style
Design
Layout
Format
Answer: C
131. What graphically represents changes in a data series over time?
A. Sparkline
Access 2010 Test Questions
26
B. Trendline
C. Chartline
D. Error bar
Answer: B
132. Which is a graphical representation used in statistical or scientific data to show the degree
of uncertainty relative to each data marker in a series?
A.
B.
C.
D.
Sparkline
Trendline
Chartline
Error bars
Answer: D
133. Which Chart Tools Ribbon tab enables a user to add pictures, shapes, or textboxes to a chart
area?
A.
B.
C.
D.
Style
Design
Layout
Format
Answer: C
134. Which Chart Tools Ribbon tab enables a user to apply a style to the selected chart?
A.
B.
C.
D.
Style
Design
Layout
Format
Answer: D
135. Which dialog box contains commands to rotate the chart area on 3-D charts?
A.
B.
C.
D.
Format Chart Area
Chart Styles
Format Data Point
Chart Position
Answer: A
136. How would you move sheet tabs to a new position in the workbook?
A. Choose Move on the Home Ribbon
B. Click and drag the sheet tab to the new location
Access 2010 Test Questions
27
C. Choose Move on the Insert Ribbon
D. Choose Relocate on the Quick Access Toolbar
Answer: B
137. How do you move from one worksheet to another within the same workbook?
A.
B.
C.
D.
Right-click and choose the new worksheet name
Open the new worksheet
Click on the sheet tab
Ctrl + Tab to move to a new worksheet
Answer: C
138. What command do you use to copy cell formatting from one cell to another in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Format cell
Format Painter
Copy
Cut
Answer: B
139. Which command on the Home Ribbon do you use to apply a border to selected cells?
A.
B.
C.
D.
Underline
Lines
Drawing
Format Cells
Answer: D
140. What command do you use to apply a background color to cells in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Drawing
Fill Color
Borders & Shading
Highlight
Answer: B
141. What command do you use to insert information into a worksheet that will display at the top
and bottom edges of the printed page?
A.
B.
C.
D.
Margins
Print titles
Header & Footer
Page Setup
Access 2010 Test Questions
28
Answer: C
142. What is the name of the dialog box that contains the commands to center a worksheet on the
page both vertically and horizontally?
A.
B.
C.
D.
Page Setup
Format Cells
Print Setup
Format Styles
Answer: A
143. How would a user hide a row or column from view without permanently deleting the
information?
A.
B.
C.
D.
Choose the Disappear command on the Shortcut menu
Choose the Hide command on the Quick Access Toolbar
Choose the Show/Hide command on the Home Ribbon
Choose the Hide command on the Shortcut menu
Answer: D
144. How is an exact copy of a worksheet created within the same workbook?
A. While pointing to the sheet tab, choose Copy from the Shortcut Menu
B. Right-click the sheet tab, then choose Move or Copy from the Shortcut Menu
C. While pointing to the Select All button, choose Move or Copy from the Shortcut
Menu
D. Choose Move or Copy from the Quick Access Toolbar
Answer: B
145. Which command on the Home Ribbon do you use to temporarily hide specific values on a
worksheet based on a criterion?
A.
B.
C.
D.
Find & Select
Format Cell
Sort & Filter
Organize
Answer: C
146. Which function do you use to insert today’s date in a worksheet so that it automatically
updates each time the worksheet is opened?
A. Today
B. Weekday
Access 2010 Test Questions
29
C. Date
D. CurrentDate
Answer: A
147. Which command do you use to remove manual page breaks from a worksheet area?
A.
B.
C.
D.
Select break, press Delete on keyboard
Select Remove Page Break from the Breaks drop-down area
Select break, press Backspace on keyboard
Select break, press Remove Page Break from Shortcut Menu
Answer: B
148. What is the name of the technique of entering a number once and copying it so that it is
entered in the same cell on all selected worksheets?
A.
B.
C.
D.
Pushing
Forcing through
Drilling an entry
Entry Demand
Answer: C
149. What do you call it when you reference cells in other sheets in a workbook formula using
the sheet name as the reference rather than the cell address?
A.
B.
C.
D.
Calling the Sheet
Name reference
Sheet Name
Sheet Reference
Answer: D
150. What is a range that spans two or more sheets in a workbook?
A.
B.
C.
D.
Wide range
3-D range
Workbook range
Sheet range
Answer: B
151. Which term describes the process of creating a formula that refers to a cell in the same
location but on separate sheets in a workbook?
A. 3-D range
B. 3-D formula
Access 2010 Test Questions
30
C. 3-D reference
D. Wide range
Answer: C
152. What is an organized collection of data called?
A.
B.
C.
D.
Table or list
Table or database
Database or list
Table or field
Answer: B
153. What are the individual data items that make up a record in a table called?
A.
B.
C.
D.
Column
Records
Field
Table
Answer: C
154. Which ribbon includes the commands to apply a quick table style to a range of cells?
A.
B.
C.
D.
Home
Insert
Page Layout
Data
Answer: A
155. Which dialog box allows a user to select the first row as the table’s header row?
A.
B.
C.
D.
Format
Table Style
Format Style
Format as Table
Answer: D
156. How do you quickly modify a table style to meet user preferences?
A.
B.
C.
D.
Right-click on a style and choose Modify
Right-click on a style and choose Duplicate
Double-click a style from the Table Quick Styles Gallery
Choose Modify from the Styles Group on the Home Ribbon
Access 2010 Test Questions
31
Answer: B
157. When sorting data in a table, which fields are selected as fields to sort by?
A.
B.
C.
D.
Field keys
Table keys
Sort keys
Sequence keys
Answer: C
158. Which technique uses the table column heading arrows to narrow data in a table to show
only specific items meeting a desired criterion?
A.
B.
C.
D.
AutoFilter
AutoSort
Organize
Filter
Answer: A
159. What is a visual way to show how two variables relate to each other in a table?
A.
B.
C.
D.
Sparkline
Dataline
Data trend
Trendline
Answer: D
160. Which is an interactive view of worksheet data that gives a user the ability to summarize the
data by selecting categories in which to group the data?
A.
B.
C.
D.
PivotChart
PivotTable
PivotDate
RotateTable
Answer: B
161. Which is the name of an interactive graphical representation of data that allows a user to
change the groupings?
A.
B.
C.
D.
PivotChart
PivotTable
PivotDate
RotateTable
Access 2010 Test Questions
32
Answer: A
162. What are graphical objects that contain buttons a user can click to filter the data in
PivotTables and PivotCharts?
A.
B.
C.
D.
Slivers
Partials
Slicers
Movers
Answer: C
163. When creating a PivotTable, which are drawn in columns in the worksheet data?
A.
B.
C.
D.
Records
Fields
Cells
Ranges
Answer: B
164. What is the process of viewing a PivotTable report for a subset that meets the criterion
only?
A.
B.
C.
D.
Filtering
Sorting
Positioning
Arranging
Answer: A
165. Which ribbon is visible when a PivotTable is selected, and allows a user to apply various
styles to the PivotTable?
A.
B.
C.
D.
Layout
Options
Design
Format
Answer: C
166. Which of the following is the default method for summarizing data in a PivotTable?
A.
B.
C.
D.
Count
Average
Max
Sum
Access 2010 Test Questions
33
Answer: D
167. What is the purpose of the -/+ buttons that appear across the categories on a PivotTable?
A.
B.
C.
D.
Decrease/Increase
Collapse/Expand
Reduce/Add
Subtract/Add
Answer: B
168. In order to directly report the data, what must a PivotChart always be associated with?
A.
B.
C.
D.
Table
Range
PivotTable
Worksheet
Answer: C
169. Which tab in the PivotChart Tools Ribbon allows a user to apply a chart style to the
PivotChart?
A.
B.
C.
D.
Design
Layout
Format
Analyze
Answer: A
170. Which tab in the PivotChart Tools Ribbon allows a user to apply chart titles to the
PivotChart?
A.
B.
C.
D.
Design
Layout
Format
Analyze
Answer: B
171. On a PivotTable, what is a field with values not entered as data but determined by a
computation involving data in other fields called?
A.
B.
C.
D.
Total field
AutoSum
Calculated field
Analyzed field
Access 2010 Test Questions
34
Answer: C
172. Which is a special workbook a user can create and then use as a pattern to create new,
similar workbooks or worksheets?
A.
B.
C.
D.
Form
Boilerplate
SmartSheet
Template
Answer: D
173. What is the process of bringing data containing text fields separated by commas into Excel
called?
A.
B.
C.
D.
Importing data
Data collection
Data integration
Data migration
Answer: A
174. Which file contains data fields separated by a special character such as a comma?
A.
B.
C.
D.
Text file
Delimited file
Import file
Data file
Answer: B
175. Which is a way to qualify data by specifying a matching condition or asking a question of
the data?
A.
B.
C.
D.
Filter
Sort
Query
Probe
Answer: C
176. What technique selects data from the Internet to add to an Excel worksheet?
A.
B.
C.
D.
Web search
Web filter
Internet probe
Web query
Access 2010 Test Questions
35
Answer: D
177. What is a single character, word, or phrase in a cell on a worksheet that is typically used in
searches?
A.
B.
C.
D.
Text
String
Thread
Key
Answer: B
178. Which command on the Insert Ribbon enables a user to insert a picture of a program
window into a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Shapes
Picture
SmartArt
Screenshot
Answer: D
179. Which command on the Insert Ribbon enables a user to insert a picture of a part of a screen
into a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Shapes
Picture Cropping
Screen Clipping
Screenshot
Answer: C
180. Which command on the Insert Ribbon creates a link to a web page, picture, email address,
or program in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Hyperlink
Web link
Linkup
Text link
Answer: A
181. Which command creates decorative text in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
SmartArt
WordArt
Draw
Shape
Access 2010 Test Questions
36
Answer: B
182. Which command on the Insert Ribbon creates a graphic that communicates information to
the user?
A.
B.
C.
D.
Shapes
Picture
SmartArt
Screenshot
Answer: C
183. Which command on the Insert Ribbon inserts a graphic from a file into a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Shapes
Picture
SmartArt
Screenshot
Answer: B
184. Which command on the Insert Ribbon inserts a graphic from the Microsoft Office collection
into a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Clip Art
Picture
SmartArt
Instant Art
Answer: A
185. Which command group on the Page Layout Ribbon controls the presence of gridlines and
headings on a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Themes
Page Setup
Sheet Options
Arrange
Answer: C
186. Which command on the Page Layout Ribbon enables a user to flip objects on a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Align
Arrange
Group
Rotate
Access 2010 Test Questions
37
Answer: D
187. Which command group on the Formulas Ribbon allows a user to choose from various
categories of functions to use in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Function Library
Defined Names
Formula Auditing
Calculation
Answer: A
188. Which group on the Formulas Ribbon contains a command that allows a user to create
names for cells to use in a formula?
A.
B.
C.
D.
Function Library
Defined Names
Formula Auditing
Calculation
Answer: B
189. Which group on the Formulas Ribbon contains the command that checks for common errors
found in a formula?
A.
B.
C.
D.
Function Library
Defined Names
Formula Auditing
Calculation
Answer: C
190. Which command on the Formulas Ribbon enables a user to specify when a formula is
computed?
A.
B.
C.
D.
Function Library
Defined Names
Formula Auditing
Calculation
Answer: D
191. What command specifies complex criteria to limit which records are included in the result
set of a query?
A. Sort
B. Advanced Filter
Access 2010 Test Questions
38
C. Filter
D. Screen
Answer: B
192. What command totals related data in several rows by inserting totals for selected cells?
A.
B.
C.
D.
Subtotals
Group
Totals
Calculate
Answer: A
193. In a worksheet, which command suggests other words with a similar meaning that can be
used?
A.
B.
C.
D.
Spelling
Research
Thesaurus
Language
Answer: C
194. Which ribbon contains commands to add a comment about a selected cell in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Home
Insert
Data
Review
Answer: D
195. What command prevents unwanted changes to data in a worksheet by specifying exactly
what information may be changed?
A.
B.
C.
D.
Protect Workbook
Protect Sheet
Share
Protection
Answer: B
196. What command limits structural changes, such as adding, deleting, or moving sheets, that
can be made in a workbook?
A. Protect Workbook
B. Protect Sheet
Access 2010 Test Questions
39
C. Share
D. Protection
Answer: A
197. Which function key quickly opens the Microsoft Office Excel 2010 Online Help window?
A.
B.
C.
D.
F1
F2
F3
F4
Answer: A
198. What keyboard shortcut automatically saves a worksheet with the current name and in the
current location?
A.
B.
C.
D.
Ctrl + V
Ctrl + S
Alt + S
Alt + V
Answer: B
199. What keyboard shortcut will undo the last action in a worksheet?
A.
B.
C.
D.
Ctrl + X
Ctrl + U
Ctrl + Z
Alt + U
Answer: C
200. Which area on the title bar contains a command that will save a workbook with changes and
close the Excel Program Window?
A.
B.
C.
D.
Window Control Buttons
Quick Access Toolbar
Shortcut Menu
Excel Quick keys
Answer: A
Access 2010 Test Questions
40
Download

Excel 2010 Test Questions 1. Which Of The Following

get an essay or any other
homework writing help
for a fair price!
check it here!