1. Fiona = 18 years old; Shrek = 23 years old; Donkey = 10 years old; Pinocchio = 5 years old 61 56 56 43 25 69 40 82 51 2. Scale factor = 15 45 oz soft brown sugar, sieved (1125g) 30 tablespoons golden syrup 15 tablespoons black treacle 15 level teaspoons cinnamon 15 level teaspoons ginger 15 pinches ground cloves Finely grated rind 7.5 oranges 52.5 oz butter or margarine (1425g) 7.5 level teaspoons bicarbonate of soda About 120 oz plain flour (3375g) About 30 oz currants (750g) 3. White tile: Acute angles = 70 degrees; obtuse angles = 110 degrees Blue tile: Acute angles = 50 degrees; obtuse angles = 130 degrees 110° 70° 50° 130° 1. 13 : 6 : 1 20 parts altogether 45 litres are needed for 20 parts 2.25 litres are needed for 1 part 29.25 litres of red 13.5 litres of yellow 2.25 litres of white 2. DF / FD / EG / GE 3. 11 CORRECT. 7 INCORRECT 1. (a) Sleep / stop / rest (b) D to E (c) F 2. 8 km = 5 miles 1 km = 0.625 miles 30 km = 18.75 miles 3. 2 W 2+W 14 3 8 11 W + 14 53 Z 8+Z 19 + Z 2 Z+2 10 + 2Z 44 16 + 2W = 53 2W = 37 W = 18.5 4. STLW S T WL SLTW SLWT SWLT SWTL TSLW TSWL TLSW TLWS TWSL TWLS 29 + 3Z = 44 3Z = 15 Z=5 LSTW LSWT LWST LWTS LTSW LTWS WSTL WSLT WTSL WTLS WLST WLTS What is the probability of having met them in the order in the film? 1 /24 1. Mean (to 1dp) 10.5 6.6 4.4 Median 11 7 5 Range 11 10 8 Which place has the most reliable weather? 2. 0.33m x 0.33m x 0.33m 0.333m x 0.333m x 0.333m etc 3. 2 5 7 12 19 6 4 10 14 24 10 1 11 12 23 10 11/3 111/3 122/3 24 The empty cells are filled by adding the preceding 2 numbers 1. C = 15 X 10 + 75 = £225 2. How many words can Oscar now write in his advert? 675 = 15n + 75; 600 = 15n; n = 40 3. What is the greatest temperature difference in the ocean? 68 – 32 = 36◦ F What percentage of ocean is called the sunlight zone? 300/15000 = 2% What is the ratio of depths of the Sunlight zone: Midnight zone: Twilight zone in its simplest form? 300 : 12 000 : 27 000 1 : 40 : 90 4. Using Surface area of a cylinder = 2Πr(r + l) = 2 x Π x 2 x (28 + 2) = 120 Π ≈ 377 m² Using 1 fish takes 2 minutes to wash 4 m² (377 / 4 = 94.25 m²) 2 x 94.25 m² = 188.5 minutes = 3 hours 8.5 minutes 5 fish will take 5 times less (188.5 / 5) = 37.7 minutes Using Surface area of a cylinder = 6r(r + l) = 6 x 2 x (28 + 2) = 360 m² Using 2 minutes to wash 4 m² (360 / 4 = 90 m²) 2 x 90 m² = 180 minutes = 3 hours 5 fish will take 5 times less (180 / 5) = 36 minutes 1. Between 25 cm and 30 cm (10 to 12 inches) 2. Edge = 12; Corner = 4; Middle = 8 A square jigsaw has 64 middle pieces. Edge = 32; Corner = 4; Total = 100 3. What is the lowest possible age of:the youngest, Ginny 7 the eldest, Percy 13 Charlie and the chocolate factory 1. 1 / 1000 2. Buys 50 tickets; 50 / 1000 = 1 / 20 3. 15% of 1000 = 150 bars 1. 2. The largest possible area of the pitch? = 120m x 90m = 10800m2 The smallest possible area of the pitch? = 90m x 45m = 4050m2 Area of the pitch = 95m x 80m = 7600m2 Roll of turf has an area of 25m x 5m = 125m2; Cost = £125 per m2 (7600 / 125 = 60.8) so 61 rolls of turf are needed 61 x 125 = £7625 Labour Costs = £75 Total cost = £7700 3. Estimate Perimeter = 95 + 95 + 80 + 80 + (3 x 2) = 356m Accurate 2x(95+80) +2Π = 356.28 m (to2dp) 1. Off Peak Family ticket + Childs ticket + OAP ticket = £11.00 + £2.50 + £2.00 = £15.50 2. 12, 13, 14, 15, 16, 17 3. 6, 8, 10, 12, 14, 16 4. Shrek 2 had a slightly lower budget than James Bond, but it made nearly 4 times as much in cinema takings. An animated film would be more profitable as it appeals to a wider audience. A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS Gertie = £3 285 000 Tom (£1 125 000) Dick (£1 095 000) Harry (£1 065 000) Tom = Mary (£319 500) Harry = Hilda (£328 500) Dick = Doris (£319 500) Ann (£532 500) Carol (£547 500) Beverley (£532 500) (£426 000 less 20%) (£479 250 less 10%) (£547 500 + £106 500 + £53 250 = £707 250) Carol = Tim Baudelaire (£353 625) Violet (£70 725) (£141 450) Klaus (£70 725) Violet inherited £707 250 Sunny (£70 725)

Download
# Whilst travelling to land, Shrek, Princess Fiona and Donkey argued