Chapter 11: Ensuring Quality in PACS
Test Bank
MULTIPLE CHOICE
1. Quality aspects to be evaluated in radiology include ______-centered characteristics.
a. people
b. product
c. both of the above
d. neither of the above
ANS: C
REF: 214
OBJ: Describe the differences between quality control (QC) and quality assurance (QA) activities.
2. The ultimate focus in health care is to improve ______ and provide ______ so that patients
will want to return.
a. health risks; assistance with insurance
b. patient care; high-quality services
c. efficiency; high-quality services
d. employee morale; assistance with insurance
ANS: B
REF: 214
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
3. Most health care institutions are accredited by:
a. The Joint Commission (TJC).
b. the Hospital Association.
c. the Workforce Commission.
d. the National Healthcare Institute.
ANS: A
REF: 214
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
4. TJC accreditation is necessary for a hospital to:
a. hold certain licenses.
b. obtain reimbursements from insurance companies.
c. receive malpractice insurance.
d. all of the above.
ANS: D
REF: 214
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
5. “A plan for the systematic observation and assessment of the different aspects of a project,
service, or facility to make certain that standards of quality are being met” is the definition of:
a. QA.
b. continuous quality improvement (CQI).
c. total quality management (TQM).
d. QC.
ANS: A
REF: 215
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
6. Most QA activities produce ______ data.
a. qualitative
b. quantitative
c. equivocal
d. all of the above
ANS: B
REF: 215
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
7. “A comprehensive set of activities designed to monitor and maintain systems that produce a
product” is the definition of:
a. QC.
b. QA.
c. CQI.
d. TQM.
ANS: A
REF: 215
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
8. Three major categories of QC testing that can be used at various times include:
a. routine testing, acceptance testing, and problem maintenance.
b. error testing, problem maintenance, and routine maintenance.
c. acceptance testing, routine maintenance, and error maintenance.
d. problem testing, acceptance maintenance, and routine maintenance.
ANS: C
REF: 215
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
9. Testing performed before newly installed or majorly-repaired equipment can be accepted by
the department is called ______ testing.
a. routine
b. error
c. problem
d. acceptance
ANS: D
REF: 215
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
10. Testing that can catch problems before they may become radiographically apparent is called
______ maintenance.
a. routine
b. acceptance
c. error
d. all of the above
ANS: A
REF: 215
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
11. Errors in equipment performance are usually detected by poor:
a. equipment maintenance.
b. quality outcomes.
c. both of the above.
d. none of the above.
ANS: B
REF: 215
OBJ: Describe the differences between QC and QA activities.
12. CQI tends to focus on ______ rather than the ______.
a. QC; QA
b. QA; QC
c. process; people
d. service; corrections
ANS: C
REF: 216
OBJ: Define CQI and its uses in a radiology department.
13. Whereas QA/QC programs focus on ______ quality, CQI focuses on ______ the process.
a. verifying; recording
b. recording; verifying
c. maintaining; improving
d. improving; maintaining
ANS: C
REF: 216
OBJ: Define CQI and its uses in a radiology department.
14. CQI focuses on:
a. process.
b. individuals.
c. correcting mistakes.
d. QA/QC.
ANS: A
REF: 216
OBJ: Define CQI and its uses in a radiology department.
15. To make a valid performance measure in any QC activity, documentation must be:
a. written in ink.
b. performed by the manager.
c. kept in a notebook.
d. kept up to date.
ANS: D
REF: 216
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
16. Which of the following is not a QC activity that should be monitored in a PACS environment?
a. Display quality
b. Processing speed
c. Repeat analysis
d. Data integrity
ANS: C
REF: 216
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
17. Where can QC standards be found for monitoring a PACS system?
a. American College of Radiology
b. American Association of Physicists in Medicine
c. The equipment vendor
d. All of the above
ANS: D
REF: 216
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
18. What is most often the weakest link in the digital imaging chain?
a. Monitor
b. Image retrieval
c. Processing speed
d. Data integrity
ANS: A
REF: 217
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
19. Daily/monthly display monitor testing can be completed by:
a. physicists only.
b. technologists only.
c. physicists and physicians.
d. technologists and physicists.
ANS: D
REF: 218
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
20. A device used to measure the luminescence of areas on the monitor is a:
a. luminescence meter.
b. photometer.
c. photoluminescence meter.
d. monitor meter.
ANS: B
REF: 219
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
21. How often should the luminescence of a monitor be checked?
a. Daily
b. Weekly
c. Monthly
d. Annually
ANS: A
REF: 219
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
22. The purpose of a QC monitor test pattern is to evaluate:
a. image resolution.
b. image distortion.
c. artifacts.
d. all of the above.
ANS: D
REF: 219
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
23. A CRT monitor should have a luminance reading of greater than ______ cd/m.
a. 100
b. 170
c. 250
d. 330
ANS: B
REF: 220
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
24. Luminescence is measured at five positions over the monitor, and the readings should be
within ____% of one another.
a. 5
b. 10
c. 25
d. 30
ANS: D
REF: 223
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
25. Annual testing and acceptance testing should be performed by a:
a. physicist.
b. technologist.
c. physician.
d. all of the above.
ANS: A
REF: 224
OBJ: Describe the daily and monthly/quarterly monitor QC activities.
26. Another way to distribute digital images around the hospital is:
a. Polaroid image.
b. digital camera.
c. wet/dry laser imagers.
d. all of the above.
ANS: C
REF: 224-225
OBJ: Discuss the process of daily/weekly QC on laser imagers.
27. Which of the following is not a part of daily/weekly QC for dry laser imagers?
a. Ensure that each film printed is free from artifacts.
b. Measure steps on the test pattern using a densitometer.
c. Note chemical temperatures and levels.
d. Make sure the preventive maintenance schedule is completed.
ANS: C
REF: 225
OBJ: Discuss the process of daily/weekly QC on laser imagers.
28. Image transfer is monitored from the modality to PACS and from the archive to:
a. PACS.
b. the workstation.
c. both of the above.
d. none of the above.
ANS: B
REF: 226
OBJ: State the common QC activities used to measure system speed and data integrity.
29. The transfer speed from the modalities is checked monthly until:
a. equipment or software is updated.
b. a weekly pattern is established.
c. both of the above.
d. none of the above.
ANS: A
REF: 226
OBJ: State the common QC activities used to measure system speed and data integrity.
30. After you perform a test function for workstation processing speed, the next step is to measure
and:
a. move to the next step.
b. schedule the next test.
c. evaluate the image quality.
d. note the speed.
ANS: D
REF: 226
OBJ: State the common QC activities used to measure system speed and data integrity.
31. The measure of whether all images completed at the modality make it to the PACS is testing:
a. monitor quality.
b. processing speed.
c. data integrity.
d. image transfer speed.
ANS: C
REF: 226
OBJ: State the common QC activities used to measure system speed and data integrity.
32. What is used to reduce the size of the image files to increase the speed of the network transfer
of the images?
a. Data reduction system
b. Compression
c. Image transfer accelerator
d. All of the above
ANS: B
REF: 226
OBJ: State the common QC activities used to measure system speed and data integrity.
33. Lossless and lossy are different types of:
a. image transfer comparisons.
b. monitor testing methods.
c. PACS systems.
d. compression ratios.
ANS: D
REF: 226-227
OBJ: State the common QC activities used to measure system speed and data integrity.
34. Which of the following is a CQI activity?
a. Monitoring image transfer speeds
b. Documenting nondiagnostic images
c. Performing routine maintenance
d. Monitoring testing
ANS: B
REF: 227
OBJ: Describe several QA activities used in a digital radiology department.
35. Which of the following describes a super user?
a. Someone trained on all aspects of the system
b. Someone prepared to train others
c. Someone who sets up ongoing training programs
d. All of the above
ANS: D
REF: 228
OBJ: Describe several QA activities used in a digital radiology department.
Download

c11

c11